Ponta: Vom adopta Legea minorităţilor naţionale în formula convenită cu grupurile parlamentare

Victor Ponta a anunţat miercuri că USL este de acord cu adoptarea Legii minorităţilor naţionale în forma negociată cu grupul condus de către Varujan Pambuccian. Conform premierului, acordul între USL şi grupul minorităţilor va continua şi după alegerile de duminică.

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 14:22
Ponta: Vom adopta Legea minorităţilor naţionale în formula convenită cu grupurile parlamentare

„Am încheiat în urmă cu 7 luni un acord cu grupul minorităţilor naţionale. Cei din acest grup, ca de fiecare dată, s-au achitat în totalitate de obligaţiile care le reveneau, au fost parteneri de încredere şi vor rămâne în continuare parte a coaliţiei de guvernare. Nu e vorba că avem nevoie de voturi sau nu. Sigur că va fi inclusiv o colaborare parlamentară, pentru că are acest obiect, dar toate politicile, în primul rând cele care privesc minorităţile naţionale, dar şi toate celelalte politici – guvernamentale, economice, sociale, modificarea Constituţiei, modificarea legii electorale – le agreem, le susţinem împreună şi acest gen de colaborare va continua în toată perioada Guvernului USL”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit premierului, Legea minorităţilor naţionale va fi adoptată în formula convenită între cele două grupări politice
„E vorba de nişte principii de guvernare e care le împărtăşim în continuare. Minoritatea maghiară este în mod legitim reprezentată în Parlament de UDMR şi după publicarea rezultatelor oficiale, în formula USL vom avea discuţii şi cu UDMR. Ne-am îndeplinit doar 75-80% din obligaţiile faţă de minorităţi, că aşa e când e la guvernare. Mai avem de adoptat legea minorităţilor naţionale şi o vom adopta într-o formulă care să corespundă atât aşteptărilor USL, cât şi celor ale minorităţilor. Avem de negociat aici”, a precizat Ponta.