Ponturi pentru a ţine departe transpiraţia

Vara ne-a cotropit. Pe lângă aerul aproape inrespirabil, ne vom mai confrunta cu o problemă. Transpiraţia. Vrem nu vrem, ea apare, doar e fenomen natural. Transpiraţia ne ajută să ne păstrăm o temperatură constantă în corp. Dar poate deveni şi o foarte jenantă problemă: miros urât, pete pe haine.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 06:34
Ponturi pentru a ţine departe transpiraţia

E greu să fii fresh în astfel de condiţii, dar nu imposibil. Iată câteva ponturi pentru ca transpiraţia să nu strice reputaţia.

1. Faceţi duşuri reci. Chiar dacă acest lucru nu vă este taman pe plac, evitaţi băile fierbinţi. După ce v-aţi spălat cu săpun şi v-aţi clătit cu apă din abundenţă, uscaţi-vă cu un prosop. Se elimină astfel bacteriile care se aduna în zonele calde şi umede ale corpului şi care duc la mirosul neplăcut.

2. Folosiţi antiperspirante. Deodorantele doar maschează mirosul cauzat de transpiraţie, nu o previne. Când alegeţi un model de spray asiguraţi-vă că pe etichetă scrie antiperspirant.

3. Utilizaţi bicarbonat de sodiu. Pudra de bicarconat împiedică dezvoltarea bacteriilor, fiind astfel un foarte util agent natural împotriva mirosurilor urâte. O puteţi aplica pe stick-ul antiperspirant sau pe bila roll-on-ului.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.