Ponturile unui fost astronaut şi comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale pentru a face faţă mai bine izolării

Chris Hadfield este un fost astronaut canadian, care a participat la trei misiuni în afara Pământului, fiind primul canadian care a păşit în spaţiu şi primul care a ajuns comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 16:09
Ponturile unui fost astronaut şi comandant al Staţiei Spaţiale Internaţionale pentru a face faţă mai bine izolării

Chris Hadfield nu este deloc străin condiţiilor de izolare, aşa că a profitat de experieţa sa pentru a oferi ponturi celor care acum, în condiţiile epidemiei de coronavirus, se văd tot mai afectaţi de aceasta.

Hadfield, după cum spune în videoul publicat de AFP, a petrecut mult timp în izolare. A participat la trei misiuni spaţiale, a stat într-un mic habitat pe fundul oceanului şi a fost timp de cinci luni comandantul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Acesta spune că ceea ce îi afectează cel mai mult pe oameni în condiţii de izolare este faptul că acţiunile lor capătă o importanţă mult mai mare, pentru că reprezintă un procent mult mai mare al populaţiei habitatului respectiv. Este, cumva, ca şi cum ai fi SUA la tine în casă, casa reprezentând Terra. 

Astronautul explică faptul că odată cu conştientizarea acestui impact duce la bunăstarea grupului. De asemenea, frica şi anxietatea sunt normale în aceste condiţii, dar ceea ce ajută cel mai mult este să identifici exact cauza acestora. Odată identificat scenariul care îţi cauzează aceste stări, te poţi gândi la posibile soluţii, care de cele mai multe ori sunt chiar la îndemână, iar asta îţi oferă confotul psihic necesar pentru a face faţă izolării.

Citeşte şi: ORA DE VARĂ 2020. România trece la ora de vară. Care sunt ţările care nu reglează ceasurile