Popcorn cu pepene roşu, gustarea ideală care nu dăunează siluetei. VIDEO

Cu caramel, cu ciocolată sau cu caşcaval, popcornul este la fel de delicios şi de bine-venit, mai ales atunci când te strângi cu prietenii la o porţie de bună-dispoziţie sau când urmăreşti serialul preferat. Dar ce-ai zice de o nouă aromă, mai exact de pepene roşu, că tot este sezonul lui?

21 iul. 2022, 10:27

Popcorn cu pepene roşu. Reţeta este foarte uşor de preparat şi nu necesită multe ingrediente, nici mult timp petrecut în bucătărie.

Iată cum prepari delicioasa gustare de porumb: Pune o cantitate suficientă de ulei într-o tigaie şi las-o să se încingă foarte bine. Adaugă în ulei o felie mare de pepene roşu şi aşteaptă până se dezintegrează şi se îmbină cu uleiul. Adaugă, apoi, boabele de porumb şi lasă-le să se expandeze suficient.

Scoate-le şi pune-le într-un bol, presărând un strop de sare pe deasupra.

Beneficiile consumului de popcorn

Popcornul este foarte bogat în fibre, lucru care stimulează funcția sistemului digestiv. Este sărac în grăsimi și nu conține zahăr, astfel că numărul de calorii nu este unul doarte crescut.

Popcornul nu conţine nici sodiu, de aceea, în ansamblu, poate fi considerat o gustare relativ sănătoasă.

Citeşte şi Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cu usturoi. Această băutură este miraculoasă pentru organism

Cel mai sănătos mod în care te poţi bucura de popcorn este să-l prepari acasă. Astfel, vei avea siguranţa că nu va conține adaosuri nesănătoase.

În plus, popcornul preparat acasă și consumat în mod regulat ar putea contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare dar și a cancerului, grație conținutului de polifenoli, un antioxidat important conținut de boabele de porumb. Specialiștii consideră că valorile mari de polifenoli din floricelele de porumb sunt explicabile prin faptul că boabele de porumb nu sunt procesate.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă pui lapte peste carnea crudă. Trucul pe care marii bucătari l-au ținut ascuns atâta timp

Oamenii de ştiinţă au fost șocați să descopere o cantitate semnificativă de antioxidanți în popcorn. Aceasta deoarece popcornul este considerat un tip de junk food. Coaja grăuntelui de porumb conține cantități mari de compuși polifenolici, unii din cei mai puternici antioxidanți. Aceștia sunt cei mai puternic agenți de apărare a corpului, care curăță și elimină radicalii liberi și consecințele lor. Cancerul este una din consecințele nocive ale radicalilor liberi care provoacă mutații la nivelul ADN-ului celular.