Popeye Marinarul revine pe marile ecrane într-un film de animaţie 3D

Personajul Popeye Marinarul va reveni pe marile ecrane într-un film de animaţie ce va fi realizat în format 3D de studiourile Sony Pictures Animation.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 12:15
Popeye Marinarul revine pe marile ecrane într-un film de animaţie 3D

Lungmetrajul se va intitula „Popeye” şi va fi regizat de Genndy Tartakovsky, cineastul care s-a remarcat recent cu pelicula de animaţie „Hotel Transylvania”, ce va fi lansat în luna septembrie, informează variety.com.

Filmul va fi produs de Avi şi Ari Arad, pe baza unui scenariu scris de David Ronn şi Jay Scherick.

Genndy Tartakovsky va regiza în viitorul apropiat un lungmetraj inspirat de serialul de desene animate „Samurai Jack”, difuzat de postul Cartoon Network, pe care tot el l-a creat.

Sony Pictures Animation (SPA), divizia de animaţie a studiourilor Sony, a avut succes în ultimii ani cu filmele „Ştrumpfii/ The Smurfs” şi „Stă să plouă cu chiftele/ Cloudy with a Chance of Meatballs”, care au obţinut încasări de 559 de milioane de dolari, respectiv 243 de milioane de dolari. Producătorii de la SPA pregătesc în această perioadă continuări pentru ambele pelicule.

Creat de E.C. Segar, personajul Popeye Marinarul a apărut pentru prima oară într-un număr al revistei de benzi desenate Thimble Theater, în 1929. Introdus iniţial în revistă pentru a avea doar o apariţie episodică, Popeye a avut imediat succes şi a devenit în cele din urmă un adevărat star.

Cea mai recentă apariţie a lui Popeye Marinarul pe marele ecran datează din 1980, în versiunea cinematografică regizată de Robert Altman.