Populaţia României nu a trecut încă prin coronavirus. Alexandru Rafila: „98 la sută n-au imunitate”

Medicul Alexandru Rafila a avertizat, miercuri, la România TV că 98 la sută din populaţia României nu a trecut încă prin coronavirus. Din acest motiv, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie îi sfătuieşte în continuare pe români să fie precauţi.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 17:21
Populaţia României nu a trecut încă prin coronavirus. Alexandru Rafila: „98 la sută n-au imunitate”

Dr. Alexandru Rafila a vorbit la România TV despre evoluţia epidemiei de coronavirus în România.

„Văd că 98 la sută din populaţia României nu a trecut încă prin boală. Virusul se transmite. Ăia 98 la sută n-au imunitate.  Care este motivul să cred că acest virus nu se va mai transmite în continuare?

Dacă discut de gripă, am o imunitate faţă de gripă. Faţă de acest virus nu am nicio imunitate. Atunci trebuie să fiu precaut”, a explicat medicul Alexandru Rafila, la România TV.

Dr. Rafila demontează mitul celor care fac inhalaţii cu apă şi sare pentru a se trata de coronavirus

„Era un tratament. Dacă eşti răcit, tragi apă cu sare pe nas. Are un anumit efect pentru că sarea în general nu favorizează dezvoltarea microorganisemelor, dar virusul nu se multiplică în nas în primul rând, se multiplică la nivel pulmonar.

Aşa că dacă tragi apă pe nas şi intră în plămâni ai o problemă majoră de sănătate. Nu recomand”, a precizat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Dr. Alexandru Rafila, despre scandalul termoscanerelor: „A fost o greşeală de la început utilizarea acestui termen de termoscanare”