Porii dilataţi de pe faţă: cum îi faci să pară mai mici

Excesul de sebum, schimbările hormonale și vârsta sunt principalele cauze pentru apariția porilor dilatați. Din fericire, există câteva metode naturale prin care ei pot fi micșorați. Pune-le și tu în aplicare!

RomaniaTV.net
22 sept. 2016, 13:37
Porii dilataţi de pe faţă: cum îi faci să pară mai mici

Pielea secretă sebum, care se depozitează în pori, îi înfundă și îi mărește. Uneori, demachierea și spălarea incorectă a feței favorizează această neplăcere. Menținerea unui pH optim al pielii este foarte importantă. Un alt sfat pe care e bine să-l reții este că nu trebuie să sari peste demachierea tenului, înainte să te culci. Întrucât porii dilatați pot duce la acnee, puncte albe și negre, încearcă aceste soluții naturale pentru a-i micșora.

Oțetul de mere

Pune o linguriță de oțet de mere într-o cană de apă, agită, apoi toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator. Când îl folosești, închide ochii. Lichidul va micșora imediat porii.

Gheața

Pune într-o pânză curată 2-3 cuburi de gheață. Înfășoară cuburile și fricționează tenul. Gheața contribuie la diminuarea dimensiunii porilor, în cel mai scurt timp.

Citeşte şi  Cum să ai un ten minunat la orice vârstă

Apa de trandafiri

Pune pe o dischetă de bumbac câteva picături de apă de trandafiri și întinde soluția pe față. Acesta este unul dintre cele mai vechi remedii pentru micșorarea porilor.

Zeama de lămâie

Când pielea este deshidratată, pH-ul ei scade. Pentru a ajuta tegumentul să revină la pH-ul lui normal, aplică pe față zeamă de lămâie. Astfel, porii rămân mici și nu se lărgesc.

Sucul de portocale

Ai o cutie de suc de portocale la rece în frigider? Poți folosi sucul pentru a te spăla pe față. La final, clătește cu apă rece. Așa scapi de porii măriți.

Vinul roșu

Cunoscut pentru proprietățile sale benefice în tratarea problemelor pielii datorită antioxidanților care se găsesc în el, când este aplicat pe față cu o dischetă demachiantă, vinul roșu diminuează porii dilatați.

Descoperă câteva trucuri ca să scapi de porii dilații după epilat