Poruncile părului frumos: Arată îngrijit în această vară

Află care sunt cele zece lucruri cu adevărat importante pentru ca părul tău să arate bine. Vei atrage toate privirile dacă respecţi aceste 10 principii.

RomaniaTV.net
15 iul. 2014, 07:13
Poruncile părului frumos: Arată îngrijit în această vară

E tare greu să alegi varianta potrivită dintr-atâtea metode, produse şi trucuri de îngrijire a părului, nu-i aşa? Iată ce contează de fapt:

1. Alege şamponul potrivit pentru părul tău. E primul pas al ritualului şi cel mai important. Dacă ajungi să constaţi că părul tău nu are deloc strălucire după ce-l speli (în două etape, pentru ca rădăcinile să rămână cu adevărat curate), poate fi vina şamponului.

Mini-ghid pentru ingrijirea parului

2. Spală-l când ţi-o cere! Nu este necesar să-ţi speli părul zilnic, nici măcar dacă este tipul „gras”. Sebumul  are şi un rol pozitiv, şi anume acela de a menţine hidratarea la nivelul scalpului, iar îndepărtarea sa exagerată poate irita pielea. Spală-l a doua zi după precedentul ritual doar când e nevoie, mai precis în zilele în care ai tras la sală sau aplicat produse de coafat; ar fi bine să nu dormi cu ele în păr. Ca o paranteză, trebuie să ştii că murdăria din păr (sebum, praf, produse de coafat) se poate impregna în pernă, pentru ca apoi să ajungă pe faţă, „hrănind coşurile”.

Citeşte şi Cum îşi menţine Corina Caragea părul frumos

3. Hrăneşte-l la vârf! Cum spuneam, mai sus, sebumul are grijă să hidrateze părul la rădăcină, însă „hrana” nu ajunge până la vârf (excepţie face părul scurt). Aplică serumuri hidratante de la jumătate în jos şi insistă pe vârfuri, unde părul este deja foarte „bătrân”!

Vezi cele 10 porunci ale parului frumos pe cosmopolitan.ro.