Poştăriţă din Cluj, infectată cu coronavirus. Factorul poştal deservea mai multe sate din judeţ

O poștăriță care deservește patru localități din județul Cluj a fost confirmată pozitiv la testul pentru coronavirus, scrie Monitorul de Cluj.  

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 12:50
Poştăriţă din Cluj, infectată cu coronavirus. Factorul poştal deservea mai multe sate din judeţ

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că va merge în comuna Tritenii de Jos, acolo unde poştăriţa a fost depistată pozitiv. Prefectul a precizat că membrii familiei acesteia sunt izolați la domiciliu și nu prezintă simptome. De asemenea, acesta a anunţat că s-a demarat ancheta epidemiologică: „Ancheta epidemiologică este în curs. Ajung și eu acolo mai târziu (luni – n.r.). Factorul poștal a purtat mască și mănuși în permanență, conform obligațiilor impuse de Poșta Română”.

Poştăriţa deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni din judeţul Cluj. În prezent, ea se află internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Încă de miercuri, 15 aprilie 2020, aceasta se afla în izolare la domiciliu.

Citeşte şi O tânără din Cluj a fost amendată cu suma de 1.000 de lei pentru că l-a criticat pe primar pe Facebook

Valer Sașa, primarul din Tritenii de Jos, a anunţat că, în ultimele două săptămâni, femeia a vizitat 250 de gospodării, unde a dus pensii şi alocaţii pentru copii.

Cetățenii care au interacționat cu factorul poștal au fost incluși în baza de date a Direcției de Sănătate Publică și urmează să fie contactaţi de reprezentanții DSP Cluj pentru a primi informaţiid espre ce au de făcut în continuare.

Îi rugăm pe toți cetățenii comunei noastre care au interacționat cu factorul poștal identificat cu COVID-19 să rămână în izolare, la domiciliu, pentru următoarele 2 săptămâni. Dacă știți că ați interacționat cu doamna factor poștal, nu încercați să păcăliți autoritățile și nu încercați să ascundeți acest lucru! Nu veți face decât să vă compromiteți situația și să puneți în pericol întreaga comunitate!”, le transmite primarul din Tritenii de Jos localnicilor.