Un poştaş din Prahova şi-a înscenat propriul jaf. Oamenii legii au reuşit să recupeze suma de 40.000 de lei

Un postaș din județul Prahova a fost bătut de doi indivizi în plină stradă. Hoţii i-au furat geanta în care avea mai mulţi bani şi documente, în total aproximativ 40.000 de lei. 

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 09:35
Un poştaş din Prahova şi-a înscenat propriul jaf. Oamenii legii au reuşit să recupeze suma de 40.000 de lei

UPDATE: Oamenii legii au reuşit să geanta plină cu documente şi suma de aproximativ 40.000 de lei a poştaşului. 

Suspiciunile poliţiei în legătură cu jaful poştaşului s-au adevarat, conform acestora bărbatul a înscenat totul. În urma faptei sale, bătrânii din sat au rămas fără banii de pensie.

Poştaşul le-a declarat poliţiştilor faptul că transporta banii cu maşina personală, iar într-o zonă mai retrasă din localitatea Ariceştii Rahtivani, două persoane i-au făcut semn să oprească. Acesta a considerat că sunt localnici care aşteaptă un colet, însă în acel moment acesta a fost ameninţat cu un cuţit.

„Joi, 13 februarie, în jurul orei 15,00, am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza localităţii Aricestii-Rahtivani, sat Nedelea, două persoane necunoscute ar fi deposedat prin violenţă un factor poştal de o geantă ce conţinea bani şi documente poştale. Din cercetările efectuate de poliţişti până la acest moment a reieşit faptul că, deşi factorul poştal a susţinut că a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie, aspectele relatate nu sunt reale, iar acesta şi-ar fi înscenat furtul şi actele de violenţă, cu scopul de a acoperi o datorie” , precizează IPJ Prahova

Citeşte şi: Un poştaş a fugit cu banii pensionarilor! Autorităţile îl caută internaţional

Bărbatul a sunat imediat la 112 şi a anunţat autorităţile cu privire la ce s-a întâmplat. Oamenii legea suspectează faptul că sunt suspiciuni cu privire la acuzele poştaşului deoarece acesta nu a fost clar în momentul în care i-a descris pe indivizi. Cu toate aceastea, oamenii legii nu exclud nici varianta unei înscenări.

„În acest caz se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru tâlhărie calificată”, au precizat reprezentanţii IPJ Prahova.