Postul naţional german de radio compară PSD cu un „sistem în stil mafiot”. Ministrul român al Comunicaţiilor critică MAE

Postul național de radio din Germania a realizat un documentar despre PSD, precizând că partidul e "un sistem asemănător mafiei”. În replică, ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu spune că MAE s-a dovedit prea gentil în a semnala și de a răspunde la devieri de poziții ale unor ambasade și sugerează postului de radio național din România să documenteze un reportaj despre "augmentarea fenomenului de extremism în Germania".

RomaniaTV.net
01 mai 2019, 19:11
Postul naţional german de radio compară PSD cu un „sistem în stil mafiot”. Ministrul român al Comunicaţiilor critică MAE

Documentarul, difuzat pe site-ul deutschlandfunk.de, relatează că social-democrații guvernează România de mulți ani, țară care în prezent deține Președinția Consiliului UE, precizând că liderul partidului Liviu Dragnea are „un cerc de credincionși” care domină din ce în ce mai mult formațiunea. Jurnaliștii germani mai aduc în discuție corupția instituționalizată, precizând că „PSD este un sistem asemănător mafiei”, potrivit Mediafax.

În vederea realizării documentarului, jurnalistul german Norbert Mappes-Niediek a fost în România, la Teleorman, Ciugud și București, unde a avut discuții cu politicieni și alți ziariști români. Astfel, în documentar, Norbert Mappes-Niediek vorbește despre capturarea partidului de către un cerc de apropiați ai liderului PSD, adăugând că Liviu Dragnea „orchestrează politica țării și împarte poziții de top”.

Jurnalistul german mai spune că, în realitate, PSD este cel mai puternic partid din România, iar Opoziția există „doar pe hârtie”.

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a scris pe Facebook că documentarul realizat de postul național de radio din Germania este construit pe „informații eronate”, subliniind totodată că Ministerul Afacerilor Externe din România a fost prea „gentil” cu astfel de poziții ale diferitor state și nu a oferit un răspuns pe măsură.

„Cum în ultima perioada MAE s-a dovedit prea gentil în a semnala și a răspunde la devieri de poziții, fie și minimal, a unor cancelarii, ambasade sau instituții media importante din alte state, sugerez postului de radio național din România să documenteze un reportaj despre augmentarea fenomenului de extremism în Germania și accederea pentru prima dată, după finalul celui de-al ÎI-lea Război Mondial, a unui partid de sorginte naționalistă în Parlamentul german precum „Alternativă pentru Germania”, care promovează în programul sau politic opțiunea DEXIT( retragerea Germaniei din UE) și alte grozăvii de extremă dreapta care afectează drepturile și libertățile tuturor cetățenilor europeni sau ale celor ce numesc Europa acasă.

Fac apel către cei care cred că denigrarea unui partid românesc de către un post național al unui stat membru UE îi ajută să câștige capital politic, să își găsească doză de românism pentru a fi animați doar de interesele românilor și nu de scopuri electorale vremelnice”, a scris Petrescu pe Facebook.