POSTUL PAŞTELUI: Află care sunt cele mai nesănătoase produse de post

POSTUL PAŞTELUI este o perioadă dificilă atât pentru creştinii care ţin această perioadă de abstinenţă culinară, cât şi pentru gospodine. Dacă mâncărurile de post preparate în casă sunt cu siguranţă sănătoase, produsele de post care se regăsesc în comerţ nu sunt la fel de bune.

RomaniaTV.net
24 feb. 2015, 13:51
POSTUL PAŞTELUI: Află care sunt cele mai nesănătoase produse de post

Crenvurşti vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt pline de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime, respectiv a cărnii, a laptelui sau a ouălor.

Citeşte şi Nutriţionista Corina Zugravu, despre Postul Paştelui: Greşeala care îţi afectează silueta

“Pateul din soia contine la fel de multi aditivi ca cel animal, poate chiar mai multi. La fel si salamul, si crenvurstii de post sau snitelul, care mai e si prajit. In niciun caz nu trebuie sa mancam zilnic astfel de produse”, recomanda dr. Eduard Adamescu, medic nutritionist, scrie doctorulzilei.ro.

Totuşi, singurele produse din soia care sunt sănătoase, dar poate nu la fel de gustoase ca cele adevărate, sunt brânza tofu şi laptele de soia.

“In perioada postului, proteinele necesare bunei functionari a organismului ni le putem lua din mazare, fasole, ciuperci, soia nemodificata genetic, masline, seminte de floarea-soarelui, de dovleac, nuci, migdale, arahide, alune de padure (contin de trei ori mai mule proteine decat carnea)”, adauga Eduard Adamescu.

Citeşte şi REŢETE DE POST: Borş de cartofi