Pot fi bărbaţii vinovaţi de apariţia menopauzei premature la femeile tinere?

Teoretic, menopauza este un proces natural care apare pe fondul înaintării în vârstă a femeii. Însă, tot mai multe studii arată că există o legătură între declinul sexual al femeii, între apariţia menopauzei premature şi viaţa în cuplu, alături de un bărbat.

RomaniaTV.net
17 iun. 2013, 06:57
Pot fi bărbaţii vinovaţi de apariţia menopauzei premature la femeile tinere?

Trecerea timpului asupra relatiei de cuplu, aparitia rutinei sexuale si scaderea atractiei fata de partenera determina, uneori, barbatul sa-si arunce ochii catre femei mai tinere, sa-si doreasca sexual partenere mai mici ca varsta decat propria sotie. Interesul sexual al barbatului fata de femei mai tinere grabeste declinul sexual al partenerei oficiale, al sotiei, prin inducere menopauzei timpurii.

Imposibilitatea de a reproduce, adica infertilitatea, este un proces natural care afecteaza femeile trecute de 45-50 de ani. Insa studii recente arata ca declinul sexual al femeii poate fi grabit de atitudinea barbatului in cuplu. Cu cat acesta se arata mai putin interesat sexual de sotie si mai deschis la aventuri amoroase cu tinere, cu atat mai mult partenera oficial risca sa intre prematur in menopauza.

Menopauza este un fenomen evolutionar, iar atractia sexuala a barbatului pentru femei mai tinere isi are fundamente tot evolutionare, care implica nevoia subconstienta de reproducere prin contact sexual cu alte partenere atunci cand sotia nu mai poate procrea.

Continuarea pe Lyla.ro.