Potop în Capitală: Străzi inundate, apă scoasă cu mătura din noua Bibliotecă Naţională VIDEO

Vremea rea a pus stăpânire pe aproape toate regiunile ţării. Ploile torenţiale, grindina şi vijeliile au perturbat traficul rutier în Capitală. În unele zone din Bucureşti, apa a ajuns chiar şi la jumătate de metru. Noua Bibliotecă Naţională, inaugurată cu mare fast, a cedat şi ea la ploaie. O locuinţă s-a prăbuşit, distrusă de apă. Din fericire, proprietara nu era acasă. Şi, ca la fiecare ploaie mai zdravănă, străzile au fost inundate, iar apa a depăşit chiar şi un metru şi jumătate înălţime.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 17:09
Potop în Capitală: Străzi inundate, apă scoasă cu mătura din noua Bibliotecă Naţională VIDEO

Pe bulevardele din Bucureşti, aversele de ploaie au făcut prăpăd. O stradă din nordul Capitalei, sectorul 1, a fost complet inundată. Şoferii au circulat cu prudenţă, de vreme ce carosabilul era plin de apă.

Şi în centrul Capitalei, traficul a fost grav perturbat. Maşinile au circulat bară la bară.

Circulaţia troleibuzelor 66 din Capitală, care a fost întreruptă parţial pe Şoseaua Colentina, din cauza acumulărilor de apă în urma furtunii, a fost reluată în jurul orei 19.00.

Nici microbiştii nu vor uita curând furtuna care i-a prins în timp ce stăteau la coadă la bilete pentru meciul Steaua-Dinamo.

Ploaia a arătat şi calitatea lucrărilor la una dintre cele mai moderne clădiri din România. Biblioteca Naţională, inaugurată cu surle şi trâmbiţe. Apa a pătruns prin acoperiş, iar angajaţii s-au chinuit cu găleţi şi cu mături, dar în zadar.

Patru avioane care ar fi trebuit să aterizeze pe Otopeni au fost redirecţionate spre Constanţa şi Sibiu.