Poveste de dragoste demnă de Hollywood: ea din Republica Dominicană, el din Brașov. Sunt împreună de 12 ani și părinții a doi copii

O poveste de dragoste cum rar ne este dat să întâlnim s-a petrecut între un conațional și o tânără din Republica Dominicană. Cei doi s-au cunoscut după ce el a văzut o fotografie cu ea ce l-a fermecat. La prima întâlnire a și cerut-o de soție, iar câțiva ani mai târziu au adoptat doi copii.

12 sept. 2023, 17:54

O poveste de dragoste rară s-a desfășurat între o rezidentă în Statele Unite ale Americii și un medic din Brașov. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni, și doar de o fotografie a fost nevoie pentru a se aprinde scânteia ce îi ține împreună de 12 ani.

Citește și: Ray Liotta, celebrul actor din Goodfellas, a murit în Republica Dominicană în timpul unor filmări. Hollywood-ul este în stare de şoc

Dragoste transcontinentală, rezumată la o familie împlinită

Modesta Peralta Sosa a terminat Facultatea de Medicină şi i s-a oferit ocazia să lucreze în Statele Unite ale Americii. Un medic român a zărit-o în fotografiile unor prieteni comuni, au ajuns să corespondeze, iar la prima întâlnire a şi cerut-o în căsătorie. Au trecut mai bine de 10 ani de când a lăsat Republica Dominicană pentru Braşov, iar de aproape trei ani sunt şi părinţii a doi fraţi pe care i-au adoptat.

„Eu începusem procesul pentru rezidenţiat în SUA. În SUA era şi o prietenă bună care a cunoscut acolo un român care terminase facultatea la Cluj Napoca, după care plecase din ţară. Ei şi-au făcut o familie, am devenit prieteni foarte buni toţi. Iar el era cel mai bun prieten al actualului meu soţ. Între timp prietena mea şi soţul ei au făcut un copil, iar botezul era planificat în SUA. Eu trebuia să stau lângă tata şi nu aveam cum să ajung, aşa că m-am dus în vizită cu o săptămână înainte, ca să sărbătorim în acest fel naşterea copilului. Ne-am plimbat, am stat mult împreună, am făcut o mulţime de poze. Eu am plecat, apoi a mers în vizită la ei Dragoş. A văzut pozele în care apăream şi eu şi a întrebat imediat cine sunt. Nic, soţul prietenei mele, m-a sunat şi mi-a zis că are un prieten căruia îi place de mine. El mereu glumea cu mine, îmi trimitea poze cu prietenii lui. Şi eu, tot glumind, îi zic să-i dea şi mail-ul meu, şi numărul meu de telefon şi adresa de acasă. Iar nu la mult timp după aceea chiar primesc un mail de la Dragoş”, a povestit Modesta Peralta Sosa pentru life.ro.

După ce au corespondat o perioadă, Dragoș Misică a decis că vrea să o vadă pe Modesta cu orice preț, așa că s-a urcat în avion și a pornit spre Republica Dominicană. În timp ce femeia voia să îi arate muzee, medicul i-a mărturisit că vrea să se căsătorească cu ea. Timpul a trecut, făceau naveta între Republica Dominicană și Brașov, apoi au decis să se căsătorească.

„De atunci au trecut deja 12 ani şi jumătate şi suntem căsătoriţi de 10. În decembrie 2012 ne-am căsătorit aici, la Primăria Braşov. Dar eu, fiind catolică şi având o familie mare – eu sunt cea mai mică din 9 fraţi – am vrut să mă căsătoresc la mine acasă, în Republica Dominicană. Aşa că am făcut şi nunta religioasă, în martie 2013 şi din aprilie, acelaşi an, sunt aici, în România”, a adăugat Modesta.

Acesteia îi place în România, mai ales oamenii, despre care spune că sunt foarte amabili și educați, dar și munții impunători care taie respirația cu măreția lor. Totuși, îi lipsește Republica Dominicană. Cel mai mult îi este dor să danseze, să se plimbe pe plajele cu nisip alb, mâncarea tradițională dominicană, dar mai ales îi lipsește familia și prietenii. Modesta a dezvăluit și secretul relației lor de durată și fericite.

„Noi avem personalităţi diferite, avem gusturi diferite, dar uite că de mai bine de 12 ani noi nu avem conflicte. De ce? Pentru că noi avem foarte mare toleranţă unul cu altul. Încă de la început noi am încercat să înţelegem ce ne deranjează şi să încercăm să nu atingem puncte sensibile, care nu se pot schimba. Personalitatea noastră nu se schimbă, eu sunt într-un fel, el este în alt fel şi înţelegem lucrurile astea şi ne respectăm. Şi e important să ne respectăm şi timpul petrecut separat. Eu, de exemplu, să ies cu fetele la terasă. El, să meargă să se vadă cu prietenii. Eu, dacă mă văd cu fetele, vorbesc de muzică, de mâncare, despre cât de arătos e Ken al lui Barbie. Lucrurile astea nu-l interesează pe soţul meu, aşa cum nici pe mine nu mă interesează fotbalul, de exemplu. Am auzit oameni care spuneau că dacă suntem căsătoriţi, gata, trebuie să mergem peste tot împreună. Nu, nici pomeneală. Avem nevoie să facem şi lucruri separat”, este de părere modesta, devenită medic nutriționist în Brașov.

Citește și: Un bebeluș născut în Republica Dominicană a fost numit al 8-lea milard de locuitor din lume