Poveste de groază! O tânără a fost vândută de propriul tată, impuşcată şi înjunghiată pentru că şi-a găsit un JOB

O femeie în vârstă de 33 de ani din Afganistan a fost împușcată și înjunghiată în ochi după ce și-a găsit un loc de muncă. Khatera a reușit să între în poliție, într-o țară în care numele mamelor nu apare pe actele de identitate ale copiilor. 

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 15:22
Poveste de groază! O tânără a fost vândută de propriul tată, impuşcată şi înjunghiată pentru că şi-a găsit un JOB

Conform Reuters, Khatera a fost vândută de propriul tată talibanilor. Acesta s-a împotrivit dorinței femeii de a fi independentă.

Aceasta a fost ucisă de trei bărbați pe motocicletă, care au atacat-o imediat după ce a plecat de la muncă, o secție de poliție din  provincia Ghazni. Agresorii au împușcat-o și au înjunghiat-o cu cuțitul în ochi.

Citește și: Lupte grele în Nagorno Karabah. Trupe ruseşti au intrat în enclavă pentru a impune „pacea”

Khatera a ajuns de urgență la spital, unde medicii i-au bandajat ambii ochi. ”I-am întrebat pe medici de ce nu văd. Mi-au spus că încă am ochii bandajați, din cauza rănilor. Dar în momentul ăla am știut că îmi pierdusem vederea”, a spus Khatera, citată de Reuters.

Atât femeia, cât și autoritățile locale au dat vina pe talibani, însă aceștia au negat orice implicare și susțin că atacatorii au acționat la un pont dat chiar de tatăl său.

”Îmi doream să lucrez în poliție măcar un an. Dacă s-ar fi petrecut după perioada asta, ar fi fost mai puțin dureros. S-a întâmplat prea repede… Am muncit și mi-am trăit visul doar trei luni”, a mai spus Khatera.

Vândută de tată și renagată de mamă. Singurul sprijin, soțul său

Khatera a încercat timp de mai mulți ani să își înduplece tatăl, însă a reușit să găsească sprijin doar în soțul său. Aceasta a povestit cum de multe ori era urmărită la muncă de tatăl său.

”De multe ori, când mă duceam la slujbă, îl vedeam pe tatăl meu că mă urmărește… a început să-i contacteze pe talibanii din zonă și le-a cerut să mă oprească să mai merg la muncă”, a povestit ea.

Aceasta a povestit cum tatăl său a dat o copie talibanilor a actului său de identitate pentru a dovedi că lucrează în poliție. În ziua atacului aceștia au sunat-p de mai multe ori, întrebând-o unde se află.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Ghazni a confirmat pentru Reuters că poliția bănuiește că în spatele atacului se află talibanii și că tatăl tinerei Khatera a fost reținut.

Mama să o acuză pe Kathera pentru arestarea tatălui său, însă problemele acestuia nu sunt doar acestea. Aceasta doarme greu, are coșmaruri și tresare de fiecare dată când aude o motocicletă.

”Dacă mi-aș recăpăta vederea, m-aș întoarce să lucrez în poliție”, a spus ea, adăugând că are nevoie de un venit pentru a evita sărăcia.