POVESTE DRAMATICĂ: O mamă îşi ţine fiul bolnav în lanţuri pentru că n-au bani să meargă la doctor

O chinezoaică şi-a ţinut propriul fiu bolnav mintal în lanţuri, într-o cameră, în ultimii 21 de ani, întrucât bărbatul este prea periculos.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 16:05
POVESTE DRAMATICĂ: O mamă îşi ţine fiul bolnav în lanţuri pentru că n-au bani să meargă la doctor

Hong Chunlin, în vârstă de 37 de ani, îşi petrece mare parte a timpului legat cu lanţuri de încheieturile mâinii, întins în pat, în Nanjing, China. De el are grijă mama sa Chen Jiufang, care a recurs la drastica măsură după ce a devenit violent.

Mama lui crede că problemele lui mintale au fost declanşate când bărbatul avea 16 ani. Fiul ei a început să sufere de episoade violente, psihotice după o depresie severă, în urma unei relaţii amoroase eşuate.

„Se ducea afară şi se bătea cu ceilalţi aşa că l-am oprit şi l-am ţinut în casă”, spune femeia. Familia lui spune că bărbatul reacţionează violent atunci când vede culoarea roşu, întrucât fosta lui prietenă purta o rochie roşie atunci când a terminat relaţia lor.

Suntem ţărani normali şi nu ne permitem spitalele de psihiatrie sau medicamentele despre care doctorii spun că i-ar putea controla comportamentul”, explică mama sa. „Tot ce pot să fac este să îl ţin curat, în siguranţă şi bine hrănit”.

„Văzându-l în lanţuri, mi se rupe inima, însă dacă nu îl ţin închis, ne-ar răni pe noi sau chiar pe el însuşi. Poate fi destul de violent. Îmi doresc foarte mult să se facă bine, dar nu avem bani şi avem nevoie de un binefăcător care să ne salveze”, spune femeia.

„Este foarte agresiv şi de multe ori a bătut sătenii, mai ales femeile îmbrăcate în roşu”, povesteşte un vecin.


loading...