POVESTE REALĂ. Copilul care îi cumpără bere tatălui său de Moş Nicolae

O sa va spun o poveste reala. O poveste care m-a cutremurat. In seara zilei de 5 decembrie, mergeam la cumparaturi la magazinul din cartier. Stateam la coada, ca de obicei. In fata mea era un baietel de aproximativ 7 ani. Mai mult nu i-as fi dat.

08 dec. 2016, 12:28
POVESTE REALĂ. Copilul care îi cumpără bere tatălui său de Moş Nicolae

„Vreau o bere la doza tare”, i-a cerut baiatul vanzatoarei. Exact asa cum cititi. O bere la doza tare. Nu mai spun ca sunt indignat cand vad copii care cumpara bautura alcoolica pentru parinti.

Citeşte şi Percheziţii la persoane bănuite de producere şi comercializare ilegală de alcool

Baiatul asta nu parea trimis de ai lui sa cumpere bere. Vanzatoarea l-a intrebat ce varsta are si el s-a rusinat. Il stia foarte bine, caci in fiecare seara mergea cu unul din parinti sa isi cumpere acadele.

Micutul aflase ca Mosul nu exista. A vrut sa fie el Mos Nicolae pentru tatal lui. „Vreau sa ii fac lui tati o surpriza, sa ii dau o bere, ca ii place”, i-a raspuns putin timorat de privirea justitiara a vanzatoarei. Femeia l-a intrebat de unde are bani, iar baiatul a fost tare mandru sa ii spuna ca suma a adunat-o in pusculita lui.

Citeşte şi Ajutor pentru persoanele dependente de alcool. S-a deschis o linie specială pentru cei cu probleme

O poveste reala care arata poza momentului din punct de vedere social in tara noastra

Asistam la toata scena asta si singurul cuvant care imi venea in minte ca sa definesc ce vad si aud era „suprarealist”. Era suprarealist. Sa vezi un copil cumparand alcool e revoltator, dar sa afli apoi ca si-a cheltuit banutii sa ii faca o surpriza placuta tatalui sau depaseste orice imaginatie.

Continuarea pe teotrandafir.com.