Poveste tragică, o asistentă medicală, însărcinată, a fost ucisă de COVID-19. Miracol, bebeluşul său a fost salvat

O asistentă medicală din Marea Britanie, care era gravidă, a murit din cauza complicațiilor provocate de infecţia cu noul coronavirus, dar medicii au reușit să-i salveze copilul după o intervenţie chirugicală de urgenţă.

15 apr. 2020, 19:54
Poveste tragică, o asistentă medicală, însărcinată, a fost ucisă de COVID-19. Miracol, bebeluşul său a fost salvat

Mary Agyeiwaa Agyapong (28 ani), din Bedfordshire, a fost testată pozitivă cu COVID-19 pe 5 aprilie și a fost internată în spital pe 7 aprilie, potrivit Channel 4 News. După ce inițial a dat semne de îmbunătățire, starea asistentei medicale s-a deteriorat brusc, ceea ce i-a determinat pe medici să efectueze o intervenţie chirurgicală de urgență pentru a-i salva fiica pe care o purta în pântece.

Bebeluşul a fost scos în siguranţă şi nu a suferit niciun fel de complicaţii, după care medicii au crezut din nou că Agyapong îşi va reveni, dând semne de însănătoşire, dar starea ei s-a agravat și a murit duminică.

Citeşte şi O tânără a murit fulgerător, după ce a îngrijit pacienţi cu COVID-19 cu mâinile goale: „Spitalul nu i-a dat nici măcar o mască!”

David Carter, directorul executiv al Spitalului din Bedfordshire, a declarat că supraviețuirea bebeluşului este un „far de lumină în acest moment foarte întunecat”.

Cu mare tristețe pot confirma moartea uneia dintre asistentele noastre, Mary Agyeiwaa Agyapong, care a murit duminică (12 aprilie). Mary a lucrat aici timp de cinci ani și a fost un membru extrem de apreciat și iubit al echipei noastre, o asistentă fantastică și un excelent exemplu pentru sistemul nostru de sănătate„, a mai spus Carter.