Povestea copilului care nu a auzit niciodată glasul părinţilor. Matias are nevoie URGENT de IMPLANT cohlear

Peste câteva zile va împlini doi ani, însă nu a auzit niciodată glasul părinţilor sau al fratelui mai mare. Matias, în vârstă de doar 2 ani, are nevoie de două implanturi cohleare, însă statul decontează doar o operaţie. Părinţii trebuie să strângă 23.000 de euro în mai puţin de o lună.

RomaniaTV.net
28 iul. 2014, 10:14

Părinţii au descoperit în urmă cu câteva luni că fiul lor s-a născut surd. Vestea i-a şocat mai ales că Matias, în vârstă de doar 2 ani, e un copil vesel şi chiar începuse să spună câteva cuvinte.

„Anul acesta, cam prin februarie, cand noi am considerat ca este destul de mare si poate comunica cu noi, il strigam, comunicam cu el, dar mi se parea ca raspunde doar daca ii gesticulez sau il privesc in ochi. Daca il strigam din spate nu reactiona. I-am facut testul auditiv”, a povestit Andreea Coroian, mama micuţului.

Micuţul are nevoie de două implanturi, însă statul decontează doar unul. Părinţii trebuie să plătească 23.000 de euro, bani pe care nu îi au.

„În acest moment ne pregatim pentru un implant. Ni s-a spus de la spitalul ORL din Cluj că avem nevoie de implant cohlear care trebuie făcut până la 2 ani pentru o recuperare chiar şi de 100 %. Un implant valorează 23.000 de euro şi el are nevoie de două. Unul ne-a fost promis de stat, iar noi trebuie să adunam banii până în septembrie când vor veni cele gratuite”, a mai spus mama. 

Clujenii au sărit în ajutorul copilului şi au organizat un târg cu vânzare. Toţi banii adunaţi vor fi donaţi în conturile lui Matias.

Cei care doresc să-l ajute pe Matias, pot vira bani în conturile deschise pe numele mamei lui Matias, Coroian Denisa Andreea, la Banca Transilvania:

CONT LEI: RO85BTRLRONCRT00P0897802
CONT EURO: RO97BTRLEURCRT00P0897801