Povestea cutremurătoare a Alexandrei, primul copil din România căruia i-a fost implantată o inimă artificială! ”Situația a venit ca un tăvălug”

Alexandra are doar 17 ani, însă viața a pus-o la grea încercare în urmă cu câteva luni atunci când a aflat că suferă de insuficiență cardiacă. Din fericire, medicina a evoluat atât de mult încât atunci când părinții săi credeau că o vor pierde ea a primit o nouă șansă, iar acum este primul copil din România căruia i-a fost implantată o inimă artificială. Cu toate acestea, transplantul rămâne în continuare singura soluție pentru ca Alexandra să aibă o viață normală.

30 sept. 2023, 13:19
Povestea cutremurătoare a Alexandrei, primul copil din România căruia i-a fost implantată o inimă artificială! ”Situația a venit ca un tăvălug”

Povestea cutremurătoare a Alexandrei, primul copil din România căruia i-a fost implantată o inimă artificială! Povestea de viață a Alexandrei este una foarte tristă. De mică a purtat pe umerii săi niște responsabilități mult prea mari pentru un copil.

Citește și Cine este românul care a dat lovitura în agricultură. Produce legume în solar pe tot parcursul anului: ”Activitatea mea este continuă. Fac producţie 10 luni pe an”

Povestea cutremurătoare a Alexandrei, primul copil din România căruia i-a fost implantată o inimă artificială!

După ce părinții au plecat în Spania, la muncă, în căutarea unu trai mai bun, Alexandra a ținut loc și de mamă și de tată pentru frații săi mai mici.

Deși în ultima perioadă nu se simțea foarte bine, ea a avut grijă ca fraților săi să nu le lipsească nimic, însă până într-o zi când boala nemiloasă a doborât-o.

Medicii i-au pus un diagnostic crunt, insuficiență cardiacă, o boală care în ultimele trei luni a avut o evoluție fulgerătoare.

Vestea că Alexandra este grav bolnavă a căzut ca un trăsnet peste părinții săi care s-au întors de urgență în România.

”Putea oricând să moară în somn. Când mi-a zis asta nu mai puteam… La sfârșitul lunii mai, a găsit-o fata mea cea mică, a venit mama și a găsit-o picată în casă”, a declarat mama Alexandrei, la Digi24.

De când au revenit în țară și până când a fost operată, părinții adolescentei au sperat și s-au rugat în fiecare zi la un miracol pentru copilul lor.

”Știu cât de greu este pentru fiecare părinte, să pierzi copilul, sau să treci prin situațiile astea. Știu cât de greu mi-e mie, ce e în inima mea. Dar trebuie să se gândească, datorită copilului respectiv, sau din partea cui s-ar găsi, că copilul lor trăiește prin fata mea”, a mai spus mama fetei.

Din fericire, medicii au venit cu o soluție salvatoare până când se va găsi un donator și anume o inimă artificială, care să pompeze sânge în tot corpul și să-i prelungească viața.

”Singura șansă a acestor pacienți este transplantul. Dar de multe ori, cum este cazul acestei paciente, de multe ori ei nu pot să aștepte într o condiție clinică acceptabilă, în siguranță asupra vieții acest transplant. Evoluția la ea a fost foarte rapidă. Ea este bolnavă cu inima de două, trei luni, și situația a venit ca un tăvălug”, a declarat Horațiu Suciu, chirurgul care a operat-o pe Alexandra.

În prezent, în România, 55 de pacienți așteaptă să primească o inimă nouă, însă în lipsa donatorilor aceștia pot aștepta luni, dacă nu chiar ani șansa de a avea o viață cât de cât normală.

Citește și Ea este Ștefana, judecătoarea de 32 de ani găsită moartă în apartamentul său din județul Cluj! Colegii au dat alarma, după ce nu a ajuns la ședința pe care trebuia să o conducă