Povestea cutremurătoare a Alexandrei, tânăra care a murit la opt zile după ce s-a căsătorit cu iubitul ei pe patul de spital. „Era strălucitoare, o splendoare”

Viața bate orice scenariu de film, iar dramele prin care trec unii oameni sunt de-a dreptul sfâșietoare și nici măcar cel mai celebru și talentat regizor din lume nu poate să conceapă o poveste cum este cea a Alexandrei, tânăra care a murit la numai opt zile, după ce s-a căsătorit cu bărbatul vieții sale în spital.

16 iul. 2023, 15:49

Povestea cutremurătoare a Alexandrei, tânăra care a murit la opt zile după ce s-a căsătorit cu iubitul ei pe patul de spital. Alexandra avea 31 de ani și o viață înainte, însă moartea a răpit-o mult prea devreme din brațele celui cu care visa să trăiască pentru totdeauna.

Citește și Povestea dramatică a Adelei, românca pentru care moartea a fost singura scăpare din ghearele iubitului său

Povestea cutremurătoare a Alexandrei, tânăra care a murit la opt zile după ce s-a căsătorit cu iubitul ei pe patul de spital

Alexandra Turtoi era originară din Galați, iar la vârsta de 18 ani a plecat în Italia în speranța unui trai mai bun. La sfârșitul anului 2012, tânăra l-a întâlnit pe Marco Bernardi, angajat al Serviciului de Pompieri Cuny din Madonna dell’Olmo, de care s-a îndrăgostit iremediabil.

Atunci când viața sa părea să capete sens, toate visele i-au fost ruinate de un diagnostic crunt, cancer.

După acest diagnostic șoc, Alexandra a fost supusă unor tratamente foarte grele, o operație reușită și o primă înfrângere a bolii care i-a redat speranța și încrederea unei vieți normale alături de iubitul său, Marco.

Cu toate acestea, boala nemiloasă și extrem de înșelătoare a revenit, după cinci ani. Au urmat alte tratamente și zeci de ore petrecute prin spitale, iar Alexandra a reușit și de această dată să învingă boala, odată cu nașterea fiice sale, Nicole, pe care medici italieni au considerat-o un miracol.

Dar cancerul nu a vrut să o scape din ghearele sale pe Alexandra, iar boala necruțătoare a recidivat trei ani mai târziu. De această dată, starea sa de sănătate era una din ce în ce mai rea.

Când medicii i-au spus că nu mai este nimic de făcut, românca a dezvăluit că mai are un singur vis pe care vrea să și-l îndeplinească în această viață, acela de a se căsători cu iubitul său Marco.

Iar visul său i s-a îndeplinit în secția de Oncologie a spitalului Carle, în prezența familiei, dar și a cadrelor medicale care s-au implicat în organizarea fericitului eveniment.

În câteva ore Alexandra a reușit să organizeze totul, de la rochie, la verighete și până la ceremonia civilă, care a avut loc în spital. Martorii celor doi miri au fost două asistente pe care românca le îndrăgea enorm de mult.

Opt zile mai târziu, de la fericitul eveniment Alexandra a murit, iar povestea ei a devenit cunoscută nu doar în Italia, ci în toată Europa.

„Era strălucitoare, fericită, o splendoare (…) Mulțumim întregului personal de la Oncologie și spitalului, în special dr. Emanuela Miraglio, care a fost de acord cu nunta, asistentelor și consilierului care a oficiat căsătoria”, a declarat soacra Alexandrei.

Citește și Povestea cuplului de nemți îndrăgostit iremediabil de Transilvania. Și-au vândut tot în țara de baștină și s-au mutat într-un mic sat săsesc, unde au ridicat o pensiune unică în România