Povestea cutremurătoare a lui Mustafa, bărbatul care a stat 11 zile sub ruine în Turcia: „Nu am crezut niciodată că voi ieși”

Noi povești cutremurătoare ies la iveală de sub ruinele provocate de seismele catastrofale care au îndoliat Turcia. Deși șansele de a mai găsi supraviețuitori între dărâmături au fost reduse la minim, în continuare au loc minuni.

21 feb. 2023, 10:13
Povestea cutremurătoare a lui Mustafa, bărbatul care a stat 11 zile sub ruine în Turcia: „Nu am crezut niciodată că voi ieși”
Povestea cutremurătoare a lui Mustafa, bărbatul care a stat 11 zile sub ruine în Turcia

Povestea cutremurătoare a lui Mustafa, bărbatul care a stat 11 zile sub ruine în Turcia. Mustafa Avci este unul dintre supraviețuitorii care au rezistat eroic timp de 11 zile sub dărâmăturile unui spital care s-a prăbușit în urma cutremurului devastator din 6 februarie.

Citește și Cutremur puternic în Turcia, urmat de o replică majoră. UPDATE: sunt pagube însemnate şi victime

Povestea cutremurătoare a lui Mustafa, bărbatul care a stat 11 zile sub ruine în Turcia

Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost scos de sub ruine după 261 de ore, atunci când nimeni nu mai credea că va mai fi găsit în viață. Tânărul a fost surprins de cutremurul care a avut loc în urmă cu două săptămâni în spitalul, unde se afla alături de soția sa care cu doar câteva ore înainte de seism a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă.

Supraviețuitorul cutremurului din Turcia, care s-a reunit cu soția și copilul nou-născut după ce a fost blocat în ruinele unui spital timp  povestit despre lupta sa pentru a rămâne în viață. Mustafa Avci, în vârstă de 34 de ani, a emoționant o lume întreagă, după ce a rezistat timp de 11 zile sub dărâmături, în Turcia. Bărbatul și-a văzut pentru prima dată fetița, abia venită pe lume.

”Nu am crezut că voi ieși din nou la lumină… Nu am crezut niciodată că voi ieși la lumină. Am crezut că soția și copilul meu sunt morți. Acum sunt atât de fericit. Mă simt ca și cum m-aș fi născut din nou. Am doar o mică durere”, a declarat Mustafa.

În tot acest calvar, Mustafa nu a fost singur, teama și suferința și le-a împărți cu Mehmet Ali Sakiroglu, în vârstă de 26 de ani, care se afla exact în același loc atunci când a avut loc cutremurul. Cei doi au o creat o legătură extrem de puternică în cele 11 zile petrecute sub ruine.

”Am devenit doi prieteni. Dar dacă l-aș vedea pe stradă, nu l-aș recunoaște pentru că nu i-am văzut niciodată fața și el nu a văzut-o pe a mea, deoarece era atât de întuneric”, a mai spus Mustafa.

Bilge, soția lui Mustafa, este în culmea fericirii. Femeii nu îi vine să creadă că soțul ei pe care în tot acest timp l-a crezut mort, a fost scos după atâtea zile, în viață, de sub dărâmături.

”Îmi pierdusem speranța, dar acum speranțele mele au înflorit din nou. Mă simt renăscută acum, pentru că îmi era atât de teamă că bebelușul meu va crește fără tată. Cred că Dumnezeu a auzit vocea copilului nostru. Ne-am rugat atât de mult și aceste rugăciuni nu au fost în zadar. Sunt foarte fericită. Încă mi se face pielea de găină când îmi amintesc cum mi s-a spus că Mustafa este în viață. Nu am crezut până nu l-am văzut cu ochii mei”, a spus soția lui Mustafa.

Citește și Turcia sistează operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor, cu excepţia celor mai afectate două provincii