Povestea CUTREMURĂTOARE a unei copile de 5 ani. Fetiţa cântăreşte 5 kg şi a supravieţuit cu ceai, apă şi pâine

Inspectoratul de Poliţie Vaslui şi Direcţia pentru protecţia Copilului au deschis, miercuri, o anchetă în cazul unei fetiţe din localitatea Şoleşti care a fost înfometată, lovită şi neglijată sistematic de părinţi. Copila cântăreşte numai cinci kilograme, deşi are vârsta de cinci ani.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 18:52
Povestea CUTREMURĂTOARE a unei copile de 5 ani. Fetiţa cântăreşte 5 kg şi a supravieţuit cu ceai, apă şi pâine

Un caz cutremurător a intrat în atenţia Inspectoratului de Poliţie Vaslui şi Direcţiri pentru protecţia Copilului. O fetiţă de cinci ani arată ca un bebeluş de trei luni. Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Vaslui susţin că nu înţeleg cum a supravieţuit doar cu ceai, apă şi pâine organismul micuţei născută prematur.

„Este vorba despre un copil din mediul rural aflat într-o stare gravă. Fetiţa a ajuns la noi în comă cu numeroase excoriaţii şi echimoze. Copilul cântăreşte 5 kilograme, o greutate corespunzătoare unui sugar de 3-4 luni. Această stare a copilului este consecinţa unui dezechilibru nutriţional îndelungat. Practic fetiţa a fost înfometată şi neglijată de mamă şi de familie. În prezent este stabilă, echilibrată, dar va urma o perioadă lungă pentru recuperarea ei nutriţională şi neuropsihică. Prognosticul este rezervat”, a declarat miercuri, Eliza Tighici, medic pediatru.

Asistentul social de la primăria Soleşti a declarat că se ocupă de familia fetei din 2008 şi tot de atunci face vizite la domiciliul acesteia de două ori pe an. Niciodată însă nu a găsit fetiţa acasă şi din această cauză nu s-a alarmat.

Citeşte şi: Copil RĂNIT GRAV după ce a ÎNCERCAT să EVADEZE dintr-un centru de minori

„Nu ştiam de cazul acestei fetiţe, anchete am făcut mereu, dar nu ştiam. Am fost acasă la ei de multe ori, dar nu am găsit fetiţa. După cum se vede, nu au grijă de copii. Nu am sesizat Protecţia Copilului despre caz. Nu am găsit-o acasă şi ştiind că noi le-am dat ajutor social, nu am anunţat. Este bolnavă fetiţa, cred că a fost şi abuzată fizic. În mare parte nu îmi reproşez nimic dacă stau bine şi mă gândesc. Este un caz foarte trist. Eu cred că părinţii sunt de vină. Trebuia să depistăm, dar noi nu stăm cu ei în casă să ştim ce se întâmplă. Ar trebui decăzuţi din drepturi părinţii. Monitorizez familia din 2008. Am fost odată la 6 luni la ei acasă. De când e născută, nu am găsit fetiţa acasă. Dacă o vedeam îmi dădeam seama că nu e în regulă. Mi-am făcut treaba ca profesionist”, a declarat asistentul social din Soleşti, Veronica Cocuz potrivit Agerpres.

Poliţiştii anchetează acum cazul. „Noi am fost sesizaţi de cadrele medicale de la Spitalul de Urgenţă cu privire la acest caz. Corpul micuţei prezenta urme de lovituri, avea o serie de vânătăi pe trup”, a declarat Alina Tonica, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Citeşte şi: ANCHETĂ în cazul copilului de 3 ani omorât în bătaie