Povestea de succes a lui Nick Mocuţa, milionarul care a dormit pe bănci când a ajuns în SUA. „La McDonalds le spuneam să nu-mi pună brânză în burger, să nu mă taxeze în plus”

Nick Mocuţa este un român pentru care visul american a devenit realitate, iar acum el îl trăieşte din plin acolo, peste Ocean. Când a ajuns în SUA avea doar 500 de dolari în buzunar, iar acum el este multimilionar.

04 nov. 2021, 15:18
Povestea de succes a lui Nick Mocuţa, milionarul care a dormit pe bănci când a ajuns în SUA. „La McDonalds le spuneam să nu-mi pună brânză în burger, să nu mă taxeze în plus”

Nicușor Rafael Mocuţa a plecat în SUA în 2005, când avea doar 21 de ani. El este subiectul unui reportaj realizat de The Mirror, care prezintă povestea fascinantă a bărbatului, care a ajuns în America având în buzunar doar 500 de dolari, cadou de la bunica sa.

Când a ajuns pe pământul făgăduinţei, la Los Angeles, Nick nu ştia prea multă engleză, nu a reușit să-și găsească un apartament, astfel că a ajuns să doarmă pe băncile din parcuri și abia reuşea să se hrănească. Nick are acum 37 de ani, este cetățean american și are mai multe case, datorită succesului afacerilor sale în domeniul comerțului electronic.

Primul taxi pe care l-am luat în LA m-a costat aproximativ 100 de dolari, astfel că am rămas cu doar 400 de dolari: A fost un șoc cultural pe care nu-l voi uita niciodată. M-am trezit fără adăpost, am dormit pe bănci în parcuri și am mâncat cu un buget foarte mic. Mă duceam să-mi cumpăr burger de un dolar de la McDonald’s și le spuneam să nu-mi pună fără brânză, ca să nu fiu taxat în plus”, povesteşte Nick Mocuţa. Ulterior, el a reușit să-și găsească slujbe mărunte, ca valet în parcări, reuşind să-şi închrieze un mic apartament în oraş.

Citeşte şi Tragedie în lumea afacerilor. Milionarul a făcut accident vascular şi nu a mai putut fi salvat

Pe măsură ce cunoștințele sale de engleză s-au îmbunătățit, el a obținut o licență de broker imobiliar. În 2013, el a decis să experimenteze vânzarea de produse electronice pe eBay, precum telefoane mobile și huse pentru telefoane importate, din China, astfel că după şase luni a ajuns să câştige 3-4.000 de dolari pe lună. „Întotdeauna am crezut că online-ul este viitorul și am vrut să fac parte din el”, a declarat el, pentru The Mirror.

Acum, Nick are mai multe magazine online pe site-uri precum Amazon și Walmart, iar veniturile sale sunt estimate la 40 de milioane de dolari. În plus, el deţine un portofoliu de 100 de apartamente în SUA și România, precum și patru mașini de lux – inclusiv un Bentley Continental și Mercedes GT S63 AMG.

Citeşte şi Mugur Mihăescu este milionar în euro! Câţi bani a câştigat cu „Vacanţa Mare”