Povestea de viață impresionantă a lui Stephan Pelger, designerul care s-a sinucis. A fost înfiat și crescut de familia episcopului de la Biserica Neagră

Stephan Pelger (44 de ani) și-a pus capăt zilelor în atelierul său de modă. Creatorul de modă suferea de depresie și se lupta și cu insomnia cronică.

08 iun. 2023, 16:51
Povestea de viață impresionantă a lui Stephan Pelger, designerul care s-a sinucis. A fost înfiat și crescut de familia episcopului de la Biserica Neagră

Stephan Pelger s-a sinucis într-un mod brutal, a fost găsit spânzurat în atelierul lui de modă. Vestea i-a întristat pe toți cunoscuții săi, care nu-și pot explica cum de a ales să-și încheie socotelile cu viața într-un asemenea mod.

Creatorul de modă are o poveste de viață impresionantă. A fost înfiat de familia episcopului de la Biserica Neagră.

„Au decis să facă acest pas și să adopte un copil și părinții mei au fost pentru foarte mulți oameni un fel de ghizi, pentru că s-a întâmplat în timpul comunismului și lumea nu era foarte pregătită, adică cum să înfiiezi un copil, cum să fie integrat într-o societate, față de alți copii? Au fost foarte multe puncte la care s-au gândit și s-au sfătuit. Am aflat destul de timpuriu, pentru că în familie avem destul de mulți doctori, psihiatri, psihologi, în familie, prieteni, cu care părinții mei s-au sfătuit, pentru că li s-a părut foarte important”, spunea Stephan Pelger, la Xtra Night Show.

Citește și Vedetele pe care le-a îmbrăcat Stephan Pelger. Una dintre ele este chiar Carmen Iohannis

Designerul a suferit foarte mult din cauza decesului tatălui său și, în urmă cu câteva zile, chiar scria pe rețelele sociale cât de mult îi lipsește. „La mulți ani, tata. Ne e dor de tine. Eu îți simt lipsa foarte mult. Odihnește-te în pace”.

Stephan Pelger se lupta de multă vreme cu insomnia, depresia și dependența de medicamente, care i-au dat întreaga viață peste cap. „Insomnia şi-a pus amprenta pe toate aspectele vieţii mele”.

Designerul a mărturisit că a traversat o perioadă foarte dificilă. „Viața mea e marcată de abandon și de frica de a nu pierde suflete dragi”. Din cauză că suferea de o formă severă de anxietate, avea probleme cu insomnia și depresia, a început să ia tot felul de medicamente. La un moment dat, a crescut dozele de medicamente fără să se mai consulte cu medicii și a ajuns în pragul pierderii vieții din cauza unei supradoze de somnifere.

Citește și Stephan Pelger, relaţie contondentă cu Răzvan Ciobanu. L-au salvat bodyguarzii înainte de accidentul teribil

„Când am început să vorbesc despre tratamentul meu, oamenii mi-au scris și mi-au spus că pentru mine e simplu, pentru că am bani. Dar să vă spun ceva: tratamentul pentru suferințe mintale se poate face prin CAS! E nevoie de fonduri mai multe în domeniul sănătății mintale, însă doctorul psihiatru care mă tratează reușește să facă minuni cu ce îi pune statul la dispoziție! Să vrei să te vindeci depinde de tine, dar ai nevoie să te sprijine un specialist”, a declarat el.