Povestea dramatică a unei mame singure cu trei copii din județul Giurgiu! Micuții învață la lumina lanternei, însă au visuri mari

O mamă singură cu trei copii din satul Vărăști, județul Giurgiu, spune că este "cea mai bogată femeie", deși trăiește într-o casă mică, unde nu are curent de opt ani, iar copilașii ei își fac temele la lanternă.

14 ian. 2023, 14:18
Povestea dramatică a unei mame singure cu trei copii din județul Giurgiu! Micuții învață la lumina lanternei, însă au visuri mari

Ioana Mitoșeriu locuiește în satul Vărăști, județul Giurgiu, alături de cei trei copii ai săi. Cele patru suflete trăiesc într-o casă sărăcăcioasă cu doar două camere, unde duc lipsă de foarte multe lucruri, însă nu și de dragoste.

Au învățat să supraviețuiască și să iubească viața, dar mai ales să fie puternici și uniți. Deși abia are ce să le pună pe masă și locuiește în întuneric, femeia nu se plânge și spune că se simte o „femeie bogată”.

Citiți și: Cine este David, băieţelul de 11 ani din Giurgiu, ucis pe trecerea de pietoni. O ambulanță care oprise să îi acorde prioritate a fost împinsă de TIR peste el

„Nu am nevoie de bani! Nu am nevoie decât de sănătate și copiii mei să fie sănătoși. Eu mă consider cea mai femeie bogată, că am trei copii. Și pentru mine e tot. Nu îmi trebuie absolut nimic. Și mă descurc cum pot”, a spus ea pentru digi24.ro

Femeia și copiii săi locuiesc de opt ani într-o casă care nu are energie electrică. Atunci când s-au mutat, curentul era deja tăiat pentru datorii acumulate de fostul proprietar, iar costurile sunt prea mari pentru a o racorda iar. Mai exact, femeia are nevoie de 5.000 de lei, însă pentru ea este o sumă uriașă.

Ioana Mitoșeriu lucrează cu ziua prin sat și face tot posibilul ca cei trei copiii ai săi să meargă la școală.

„Fără școală nu se face absolut nimic. Nu… Cu școala eu zic că faci ceva în viață. – V-ați gândit vreodată să nu-i mai trimiteți la școală? – Nu! Nu! În niciun caz! Trebuie să se ducă la școală! Trebuie! Chiar dacă n-avem curent, trebuie să ne facem temele. Nu putem să ne ducem la școală fără teme nefăcute. Și ei își fac temele la lanternă”

Cei trei copii își fac temele la lumina lanternei, dar au visuri mari

– Vreau să mă fac preot!

– Vrei să te faci preot?

– Da!

– De ce?

– Fiindcă… să ajut oamenii. Să ajut copiii cărora le trebuie bani, mâncare, dulciuri…

– Vrei să faci bine în viața ta! – Da! –

Georgiana, ce vrei să te faci când o să crești?

– Polițist! Ca să… – Ca să aresteze oamenii care… – Care fac rău și fură. – Și tu, prâslea, ce vrei să te faci?

– Fotbalist! – Îți place ție fotbalul? – Că pot să aduc bani mamei mele acasă”, au spus pe rând cei trei copii.

Copiii au mai multe dorințe, dar nu le-au rostit pe toate, deoarece s-au rușinat în fața camerei de filmat. Cel mai mic dintre ei a fost însă mai curajos și a spus cu voce tare cea mai mare dorință pe care o are. „Aș vrea s-o văd pe mama mea zâmbind și… să muncească pentru noi”, a spus băiețelul.

Citiți și: Scandal în stradă cu împuşcături în Giurgiu. Poliţia a deschis dosar penal