Povestea emoţionantă a ciobănescului Bella, câinele aruncat în râu de propriul stăpân FOTO şi VIDEO

Ciobănescul Bella a stat ore întregi în apa unui râu după ce stăpânii o aruncaseră cu o piatră legată de gât. A fost salvată miraculos şi după luni de recuperare îşi caută o nouă casă.

16 mart. 2021, 11:40
Povestea emoţionantă a ciobănescului Bella, câinele aruncat în râu de propriul stăpân FOTO şi VIDEO

Povestea ciobănescului Bella a emoţionat toată Marea Britanie. Câinele a fost găsit în râul Trent din Farndon, Nottinghamshire. Proprietarul ei, Charlene Latham, în vârstă de 32 de ani, o legase de o piatră și o aruncase în râu.

Din fericire, Bella, în vârstă de 11 ani, a fost salvată şi se recuperează acum la Centrul pentru Animale RSPCA Radcliffe din Nottingham. Managerul Ella Carpenter a dezvăluit cum animalul caută în prezent o nouă casă, dar povestea a devenit atât de cunoscută încă îşi va găsi cu siguranţă alţi stăpâni iubitori.

Totul s-a întâmplat în luna ianuarie a anului trecut, când Jane Harper, care trecea prin zonă, a văzut-o pe Bella cum se zbate să ajungă la mal şi a salvat-o.  După ce a primit tratament veterinar de urgență, iar apoi a avut parte de recuperare la Centrul pentru animale RSPCA Radcliffe din Nottingham, Bella este în sfârșit gata să găsească o nouă casă.

Povestea apare în presa britanică în momentul în care Camera Comunelor dezbate un proiect de lege susținut de guvern care introduce pedepse mai dure pentru abuzatorii de animale. „A existat o încercare deliberată de a o îneca”, a spus Ella, manager RSPCA Radcliffe din Nottingham, după ce Bella a fost aruncată în râu la miezul nopţii. Conform noilor reglementări, va crește pedeapsa maximă pentru infracțiunile de cruzime la adresa animalelor de la șase luni, la cinci ani de închisoare.

Bella a petrecut ore întregi în apă până când, din fericire, un proprietar care îşi plimba câinele în zonă a salvat-o în jurul orei opt dimineața. Cu ajutorul altui trecător, au acționat rapid şi au salvat-o.

Cel mai bun câine din Belgia folosit pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus, antrenat în România

Vorbind despre recuperarea ei, Ella a spus: „În primele șase luni am crezut că nu va reuși. I s-au făcut regulat analize de sânge, ne-a fost foarte greu să știm nivelul normal, pentru că este un câine mai în vârstă. Dar, după primele șase luni, am reușit să o stabilizăm”. În ceea ce priveşte noua casă, de reţinut că nu este sociabilă după trauma suferită, nu-i plac deloc ceilalți câini, așa că trebuie să meargă la o casă fără alte patrupede, scrie Daily Mail.

Povestea ciobănescului Bella, relatată de Ella Carpenter

Charlene Latham a fost amendată cu 80 de lire sterline, a fost obligată să plătească alte 200 de lire sterline pentru tratament și o taxă suplimentară de 32 de lire sterline. De asemenea, are interdicţie de a mai avea animale de companie timp de trei ani, deşi partenerul ei este cel care a dus-o pe Bella la râu. RSPCA a declarat că nu are suficiente dovezi pentru a-l sancţiona şi pe Leigh Johnson, care a negat acuzația.

Imagini pline de emoție. Un câine nu s-a dezlipit de prietenul său patruped, ucis într-un accident