POVESTEA femeii care a fost la un pas de MOARTE. AVORTUL era şansa la viaţă, însă preotul l-a interzis

Managerul Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi, prof. dr. Mircea Onofriescu, a declarat că tot mai multe femei îşi pun viaţa în pericol după ce urmează sfatul preotului sau al pastorului. Acestora le este recomandat să nu facă avort sau să folosească metode contraceptive, atunci când este cazul, pentru că vin în contradictoriu cu spusele religiei din care fac parte. Acesta este şi cazul unei tinere bolnave de 27 de ani care a fost la un pas de moarte după ce preotul său i-a spus "că i se interzice să facă avort", deşi această intervenţie i-ar fi putut salva viaţa.

10 oct. 2014, 15:13
POVESTEA femeii care a fost la un pas de MOARTE. AVORTUL era şansa la viaţă, însă preotul l-a interzis

O tânără de 27 ani, din judeţul Suceava, a fost diagnosticată cu lupus eritematos sistemic, o boală autoimună care afectează rinichii, inima, plămânii şi celulele sanguine. Boala era într-o formă avansată, iar femeia a fost internată la Spitalul Clinic „Parhon”, unde a urmat tratament cu citostatice şi cortizon, scrie ziaruldeiasi.ro.

În urma analizelor efectuate de medici, s-a depistat că tânăra este gravidă în opt săptămâni şi a fost transferată la Maternitatea „Cuza Vodă”, unde i s-a recomandat să facă avort pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. Cel care s-a opus însă unei asemenea intervenţii a fost chiar pastorul femeii.

Citeşte şi Avortul spontan: Adevărul şi cifrele despre pierderea sarcinii

„Preotul care o urmărea i-a spus că i se interzice să facă avort. De la opt săptămâni la zece săptămâni, starea ei generală s-a alterat îngrozitor. A ajuns în insuficienţă renală, a avut atingere pulmonară şi a avut atingere miocardică. Cu greu familia şi persoana respectivă au semnat şi au fost de acord cu chiuretajul uterin. Toţi preoţii trebuie să înţeleagă că sunt situaţii în care este în pericol viaţa mamei şi trebuie să se recurgă inclusiv la întreruperea sarcinii”, a precizat prof. dr. Mircea Onofriescu.

El a mai spus că acest caz este doar ce se vede la suprafaţă, pentru că în realitate sunt zeci de femei, mai ales din mediul rural, care urmează sfaturile unor duhovnici ce nu au o educaţie sanitară, şi atunci oferă informaţii incorecte.

„Din nefericire, sunt sute de preoţi care fac recomandări: să nu se recurgă la chiuretaj, să nu se utilizeze metode contraceptive, să nu se pună sterilete, să nu se facă ecografii în primul trimestru de sarcină, pentru că dacă se descoperă malformaţii se recomandă întreruperea cursului sarcinii. Din nefericire, aceste recomandari sunt tot mai frecvente. Preoţii trebuie să aibă o educaţie sanitară şi să dea informaţii corecte către populaţia pe care o păstoreşte. Nu trebuie să ne întoarcem în secolul al XVII-lea”, a mai spus managerul Maternităţii „Cuza Vodă”.

Citeşte şi Lucruri pe care nimeni nu ţi le spune despre avort