Povestea impresionantă a bunicuței care la vârsta de 92 de ani merge la școală: ”Niciodată nu e prea târziu să înveți”

O bunicuță de 92 de ani merge în fiecare săptămână la școală. Femeia a impresionat întreg mapamondul cu voința sa de fier și este exemplul viu că vârsta nu este un impediment atunci când îți dorești cu adevărat să obții ceva.

16 dec. 2022, 13:42
Povestea impresionantă a bunicuței care la vârsta de 92 de ani merge la școală: ”Niciodată nu e prea târziu să înveți”
Povestea impresionantă a bunicuței care la vârsta de 92 de ani merge la școală

Povestea impresionantă a bunicuței care la vârsta de 92 de ani merge la școală. Mari Cruz, o bunică de 92 de ani din Spania, a uimit întreaga lume cu povestea sa de viață și mai ales cu faptul că la vârsta sa extrem de înaintată merge în fiecare săptămână la școală.

Citește și Durere fără margini! O bunică este și mamă și tată pentru nepoții ei. În prag de sărbători, bunica Stana este Moș Crăciun pentru cei mici

Povestea impresionantă a bunicuței care la vârsta de 92 de ani merge la școală

Viața bunicii Mari Cruz nu a fost deloc una ușoară. Pe vremea când era doar o copilă a fost nevoită să renunțe la școală din cauza războiului care i-a răpit dreptul, dar și bucuria de a învăța.

După ce s-a încheiat războiul, Mari Cruz s-a căsătorit și nu a mai avut timp să învețe pentru că s-a dedicat familiei sale.

Însă de-a lungul timpului, a suferit enorm de mult pentru faptul că a renunțat la școală mult prea devreme.

După zeci de ani bunica Mari a hotărât că a venit timpul să se întoarcă în băncile școlii.

„Am vrut să învăț pentru că nu știam nimic. În satul meu, când eram mică, era război și abia dacă mai mergeam la școală, aproape că nu mai aveam școală, iar când m-am căsătorit, nu m-am dedicat studiului”, a spus Mari Cruz.

Bunica Mari spune că niciodată nu este prea târziu să înveți și deși are o vârstă onorabilă încă mai folosește caietul și creionul ca să își ia notițe atunci când merge la cursuri.

Femeia în vârstă de 92 de ani este elevă într-unul din cele 70 de centre de educație pentru adulți din Madrid și este extrem de pasionată de matematică. Colegii săi mai tineri sunt uimiți de capacitatea cu care bunica Mari rezolvă exercițiile.

„Cred că e fenomenală, mai ales la matematică, îi place foarte mult matematica, rezolvă foarte bine înmulțirile, știe tabla înmulțirii mai bine decât mine”, a declarat Jose Luis, colegul bunicuței.

Pe lângă matematică, Mari Cruz învață și limba spaniolă, limba engleză, dar și științe.

Atunci când a împlinit frumoasa vârstă de 92 de ani, bunica Mari a avut parte de o surpriză de proporții din partea colegilor și a profesorilor săi.

„De ziua mea au dat o petrecere, mi-au cumpărat cadouri fără să știu. Ne-am bucurat și de o gustare”, a spus Mari Cruz.

Citește și „Bunica” lui Mircea Bravo a tăiat deja porcul cu o lună înainte de Crăciun: „De la 7 dimineața suntem aici. Să aduci lada, că porcu-i în ocol”