Povestea impresionantă a Roxanei, șoferița de tir care muncește cot la cot cu bărbații. Ce sfat are pentru toate femeile

Roxana este una dintre româncele care a ales să plece în Danemarca pentru un trai mai bun. Nu i-a fost ușor, mai ales că meseria pe care a ales-o este una cu care bărbații rezonează mult mai bine. Chiar și așa, a luat cu ea curajul și speranța că va reuși să câștige mai bine decât în România.

30 nov. 2022, 09:06
Povestea impresionantă a Roxanei, șoferița de tir care muncește cot la cot cu bărbații. Ce sfat are pentru toate femeile

Roxana este una dintre româncele care a ales să plece în Danemarca pentru un trai mai bun. A mers împreună cu soțul ei și a luptat cot la cot pentru a le oferi copilașilor săi un viitor mai bun. A ales să fie șoferiță pe tir. O meserie deloc ușoară, mai ales că e nevoie de mult curaj și determinare.

Cum este viața Roxanei în Danemarca. Ce le îndeamnă pe femei

Cine s-ar fi gândit că o femeie ar pleca departe de țară pentru a conduce tirul. Nevoia însă te obligă. Cu toate acestea, Roxana privește încrezătoare spre viitor și nu se plânge. Chiar și așa, dorul de țară îi revine în minte de fiecare dată.

”Nu este o meserie ușoară, dar a ajuns să îmi placă, pentru că lucrez cu soțul și ne completăm. Sunt multe femei în breasla asta și suntem considerate mai organizate și mai serioase decât bărbații, ca și în alte domenii. Lucrez în echipaj cu soțul. Avem doi băieței gemeni, de 11 ani. E foarte greu departe de ei, e crunt. Sunt cu mama mea, care se ocupă în totalitate de creșterea lor.”, a povestit Roxana, 33 de ani, pentru „Adevărul”.

Mai mult, aceasta le încurajează pe femei să fie puternice, independente și curajoase atunci când vor să obțină ceva.

„Le transmit femeilor să fie curajoase. Să facă tot ceea ce vor. Să stau sub umbra bărbatului nu există la mine. Le îndemn pe toate să fie independente, pentru că nu e bine să stea sub umbra bărbatului. Vremurile s-au schimbat și femeile nu mai sunt gospodine. Și noi avem dreptul la independență, în principal la cea financiară. În România, femeile stau sub papucii bărbaților pentru că ei câștigă mai bine și le întrețin pe femei”, a povestit aceasta conform sursei menționate anterior.

Citește și : Calendar ortodox 30 noiembrie 2022. Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României. Rugăciune făcătoare de minuni pentru sănătate şi izbăvirea de orice necaz

Roxana a ales să plece în Danemarca pentru a le oferi un trai mai bun gemenilor săi, dar și pentru a fi alături de soț, care e mai mereu plecat.

„Venea acasă după patru luni și lucrurile erau din ce în ce mai grele. Copiii erau mari și nu mai aveau nevoie de atât de multă atenție, ca atunci când erau bebeluși, și am putut să plecăm fără prea mari bătăi de cap. Soțul lucrează pe TIR de șapte ani. Îmi plăcea și mie, și cunoșteam ce implică acest job. Am zis că nu se mai poate, să vină în țară definitiv.La insistențele lui, am decis să plecăm împreună. Am făcut școala de șoferi profesioniști și asta a fost. Avem o cursă fixă, tranzităm Danemarca – Anglia tur-retur, Germania, Olanda, Belgia, Franța. Ne învârtim între țările astea. Ne putem organiza cum vrem. Nu avem voie să conducem mai mult de 4 ore și jumătate, cu o pauză de 45 de minute”, a povestit aceasta pentru sursa menționată mai sus.

Citește și: Minivacanţă români. Programul băncilor şi al supermarketurilor, pe 30 noiembrie şi 1 decembrie 2022. Ce se întâmplă la Lidl, Kaufland sau Carrefour