Povestea INCREDIBILĂ a olteanului care s-a întors din morţi chiar la propriul parastas

Publicat: Luni, 16 Decembrie 2013 10:56 // Actualizat: Luni, 16 Decembrie 2013 11:20 // Sursa: romaniatv.net

Grigore Zaharia din satul gorjean Rasoviţa, s-a întors de pe front, din Al Doilea Război Mondial, tocmai când mama lui se pregătea să-i facă parastasul de şase săptămâni, după ce fusese declarat mort.

Foto: adevarul.ro

La 94 de ani, bărbatul îşi aminteşte şi acum cu groază cum, în 1944, când s-a întors de pe front, toată familia îl comemora pentru că-l credea mort.

Grigore Zaharia a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, atât împotriva ruşilor, cât şi a nemţilor, şi, deşi a trecut prin multe situaţii extreme, a scăpat din ghearele morţii. În cei aproape patru ani pe care i-a petrecut doar pe front, a fost rănit de trei ori şi, de fiecare dată, s-a întors în luptă. A scăpat cu viaţă şi după ce tancurile ruseşti au trecut peste el şi chiar şi după ce a fost declarat, oficial, mort.

La începutul anului 1944, mama lui a primit acasă o înştiinţare că fiul i s-a prăpădit în timpul luptelor. Femeia şi-a jelit copilul şi i-a făcut o slujbă de pomenire, iar când se pregătea să-i facă parastasul de şase săptămâni, în primăvara anului 1944, fiul ei s-a întors din morţi. Când l-a văzut în carne şi oase, femeia a rămas încremenită pentru că nu-i venea să-şi creadă ochilor. Toţi oamenii din sat au venit să-l vadă ca pe o fantomă, scrie adevarul.ro.

"M-am potrivit la nume cu un soldat din localitatea Preajba, care nu a mai fost găsit după luptă. În loc să vină înştiinţarea în Preajba, unde locuia, a venit la Dobriţa, acasă la mama mea. La slujba de duminică, popa a ţinut un discurs în amintirea mea, iar mama se pregătea să-mi facă pomană", a povestit Grigore Zaharia.

CITEŞTE ŞI MINUNE în China. Un bebeluş declarat mort şi-a revenit chiar înainte de incinerare


loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a inviat bărbat înviat fantomă grigore zaharia parastas s-a întors din morţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 dec 12:43
...right;">de Iulian Tudor Citește mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/povestea-incredibila-a-olteanului-care-s-a-intors-din-morti-chiar-la-propriul-parastas_115079.html#ixzz2oZmw4OzE ...
16 dec 11:00
... Grigore Zaharia din satul gorjean Rasoviţa, s-a întors de pe front, din Al Doilea...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H