Povestea INCREDIBILĂ a unui TEMUT TORŢIONAR din Piteşti. Vezi cum îşi TORTURA VICTIMELE şi ce s-a ales de el

A torturat mii de oameni, iar acum se căieşte. Este vorba despre un alt torţionar descoperit la una dintre mănăstirile din ţară. Teodor Stănescu, acum în vârstă de 84 de ani, a ales viaţa de călugăr după ce în anii 50 a îngrozit deţinuţii politici din închisoarea comunistă din Piteşti.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 07:32

Teodor Stănescu a fost unul dintre cei mai duri torţionari de la fosta puşcărie politică din Piteşti. Transformat din deţinut politic în torţionar, Teodor Stănescu susţine că a fost satanizat cât a stat închis la Piteşti.

Din povestirile sale reiese că a fost arestat în anul 1949, pe când avea doar 21 de ani, pentru apartenenţă la Frăţiile de Cruce. A fost dus, mai întâi, la Jilava, unde spune că a fost torturat prin lipsa de aer. În 1950, a fost adus la Piteşti. „La Piteşti trebuia să dovedeşti că eşti reeducat. Trebuia să-ţi baţi camarazii. Nimeni nu scăpa de această tragedie. Copilul trebuia să-şi bată tatăl, tatăl – să-şi bată copilul, iar prietenii să se bată între ei”, mărturiseşte monarhul.

Citeşte şi: MĂRTURII CUTREMURĂTOARE despre un alt TORŢIONAR: Ne-a spus că numai în plic mai ajungem acasă VIDEO

La Piteşti a avut loc şi transformarea lui din deţinut politic în torţionar.

Imediat după Revoluţie, Teodor Stănescu s-a călugărit. A completat un Mic Pomelnic, după cum l-a botezat, în care se regăsesc 10.400 de nume ale celor care au pierit în închisorile comuniste, pe o parte dintre ei cunoscându-i personal. „Numele celor trecuţi în acest Mic Pomelnic le citesc în două ore şi jumătate. Cei 9.000 de ortodocşi se citesc la Sfânta Liturghie, iar pe cei 1.400 de alte religii îi citesc separat”, a menţionat călugărul-torţionar.

Potrivit universulargesean.ro, călugărul Stănescu are acum 84 de ani şi mărturiseşte că şi-a cerut iertare victimelor sale şi le-a spus, cu lacrimi în ochi, că nu îşi mai aminteşte de nimic din ce a făcut la Piteşti.

Monahul a avut totuşi parte de o retrăire a evenimentelor derulate la Închisoarea Piteşti. În februarie 2011, Stănescu a dat cu ochii de Constantin (Tache) Rodas, una din victimele sale.

„Cea mai grea a fost lovitura pe cap cu funia, mai ţii minte? Mă gândeam că pot să mă lovească oriunde, dar nu la cap, ca să nu înnebunesc”. Atunci, călugărul nu a făcut altceva decât să îşi ceară iertare, iar ce a urmat a fost cutremurător: victima şi călăul s-au îmbrăţişat.

Citeşte şi: Mărturii din închisorile comuniste: Aşa cum dai cu toporul când tai lemne, aşa ne dădea în picioare VIDEO