Povestea lor a făcut înconjurul lumii. Gemenele siameze care împart același corp au învins destinul potrivnic. Au absolvit facultatea și au devenit profesoare

Gemenele siameze, Abby și Brittany, care împart același corp, au avut o poveste de viață impresionantă care a făcut înconjurul lumii. Au sfidat așteptările medicilor.

20 mai 2021, 14:59

Gemenele siameze Abby și Brittany Hensel, în vârstă de 31 de ani, au o poveste de viață absolut impresionantă care a sfidat orice prognostic al medicilor. Gemenele s-au născut cu un singur trup, astfel că părinții lor s-au confruntat la acel moment cu o decizie teribilă, operația de separare ar fi însemnat automat moartea uneia dintre copile.

Chiar dacă erau conștienți de riscuri, părinții fetelor nu au putut consimți asupra unei astfel de proceduri, așa că gemenele siameze au învățat să crească ca două ființe diferite care împărtășesc același corp.

În ciuda faptului că cele două fete arătau diferit de ceilalți copii, ele au reușit să învingă prejudecățile oamenilor și au demonstrat că sunt capabile să facă aproape la fel de multe lucruri ca și ceilalți de vârsta lor, notează Spynews.

Gemenele siameze s-au născut în martie, 1990, de atunci au fost în atenția opiniei publice internaționale și au apărut în mai multe documentare despre copiii uniți la naștere. Încă de mici, fetele au sfidat așteptările celor din jur, prin ambiția lor de a se bucura de tot ce le oferă viața, în ciuda malfomației de care suferă.

Gemenele siameze au absolvit facultatea și au devenit profesoare

În prezent tinerele au ajuns la vârsta de 31 de ani și sunt absolvente ale Universității Bethel. Au deveni profesoare de matematică în cadrul unei școli primare. Deși tinerele siameze au două diplome de studiu, ele primesc un singur salariu.

Recent, gemenele au reușit să mai învingă un obstacol, când și-au luat permisul de conducere. Cele două își împart sarcinile pentru fiecare activitate în parte. Spre exemplu când e vorba de șofat, Abby este cea care ține piciorul pe pedală, iar Brittany se ocupă de restul.

Ele au dovedit mereu celor din jur că determinarea și spiritul lor nu au limite. Abby și Brittany au fost chiar și protagonistele propriei emisiuni televizate în care vorbeau despre situațiile cu care se confruntă, dar și despre felul în care aleg să se bucure de viață alături de prieteni și familie.

Gemenele siameze au avut mereu parte de susținere și atenție necondiționată din partea părinților, care întodeauna le-au încurajat să se implice în orice activitate își doresc, cum ar fi competițiile sportive.