Povestea lui Ozzy, cățelul dispărut în Brașov. A fost căutat cinci zile pe munte cu drone și salvamontiști: „Iubire, ti-am zis că nu plec fără tine”

Ozzy, un cățel din rasa Beagle, a plecat cu stăpâna lui pe munte, iar la un moment dat s-a rătăcit în munții Bucegi, în apropiere de refugiul Țigănești.

29 sept. 2023, 16:43
Povestea lui Ozzy, cățelul dispărut în Brașov. A fost căutat cinci zile pe munte cu drone și salvamontiști: „Iubire, ti-am zis că nu plec fără tine”

Disperată să-și găsească cel mai bun prieten, stăpâna lui Ozzy a apelat la salavatorii montani și la oamenii de pe internet. A lipit inclusiv afișe în zonă legate de dispariția lui. Patrupedul, care are probleme de sănătate și trebuie să primească medicamente, a fost căutat cinci zile cu ajutorul dronelor.

Zeci de oameni care au auzit de povestea lui Ozzy s-au mobilizat și au plecat să-l caute pe Ozzy pe munte.

„Ne-am dat seama că dacă fiecare dintre noi face un mic efort o putem ajuta pe Simona să-l găsească pe Ozzy. Și am mers cu prietenul meu să refacem traseul pe unde cățelul a fost pierdut”, a spus o tânără.

Citește și La 16 ani, Darius suferă de o afecțiune rară care-i afectează coloana. O operație revoluționară care se face doar în Londra este singura șansă a adolescentului la o viață normală

„M-am întâlnit cu Simona spre seară, începea să se întunece, ea urca singură, m-a emoționat, rămânea singură pe munte, noi toți coboram, ea urca, urma să rămână la cabană, să-l caute, să-l aștepte că poate apare în zonă”, a adăugat o altă femeie.

Simona Dumitru: „Au fost oameni care și-au luat concediu să meargă cu mine pe munte, oameni care au alergat ultra maraton doar ca să-l caute pe Ozzy, oameni care au făcut schimb de tură și s-au trezit la 6 dimineața să urce să-l caute. Mă sunau oameni să mă întrebe dacă am unde sa dorm, dacă am ce să mănânc, dacă mă pot ajuta cu ceva”.

Răzvan Iancu – purtător de cuvânt la Primărie Râșnov: „Câinele a fost căutat pe traseul cabana Diham Mălăiești i Refugiul Țigănești, nu a fost găsit. Sâmbătă dimineață a fost văzut în zona cabanei Mălăiești, cei de acolo au încercat să-l prindă dar, probabil fiind foarte speriat, nu au reușit.”

În cele din urmă, după cinci zile de căutări, Ozzy s-a întors la Bran, fix în zona unde stăpâna lui parcase mașina înainte de urcarea pe munte.

Citește și Criminala din Mangalia face declarații șoc: „O visez noaptea, o rog să mă ierte, nu am vrut să o omor”. Loredana plângea în timp ce își înjunghia prietena

„Ozzy, iubire, ti-am zis ca nu plec fara tine”

„Inca e greu sa imi gasesc cuvintele…probabil pentru ca nu exista cuvinte care sa poata exprima toata recunostinta pe care o am. Ozzy, dragul de el, s-a intors ieri, in Bran (in zona unde am parcat masina sambata). S-a intors dupa 5 zile in care am rascolit muntele ala pe toate partile, de ne stie fiecare copac de acolo.

S-a intors cu cateva kg in plus, cu niste pete de mure pe botic si cu febra musculara. Am mers la vet, i s-a dat antibiotic, antiinflamatoare, vitamine, i-a recoltat sange (ficat putin marit, dar se rezolva). Atat despre Ozzy.

Acum despre oameni. Of, si ce de oameni extraordinari am aflat… Oameni care dupa ce totul s-a terminat, inca se gandeau la noi, daca suntem bine, daca avem nevoie de ajutor, daca ne descurcam cu recompensa… Oameni care si-au luat concediu si au mers sute de km cu masina, doar ca sa ajute la cautari… Oameni care au facut schimb de ture, s-au trezit la 6 dimineata, si s-au dus pe munte sa il caute… Oameni care ne-au dat drone… Oameni care au alergat zeci de km pe munte pentru a il cauta… Oameni care ma sunau sa ma intrebe daca am ce sa mananc, sa imi zica sa beau apa… Oameni care s-au invoit de la serviciu ca sa poata lipi afise cu Ozzy… Oameni care au preluat sute de telefoane cat eu eram pe munte, fara semnal… Oameni care s-au zbatut ca eu sa nu raman singura pe munte, care mi-au dat speranta… Oameni care au facut lucrurile sa mearga (din spate)… Oameni care mi-au scris sa imi dea sfaturi, sa ma incurajeze… Oameni care ne-au trimis banutii pentru recompensa, fara ca macar sa fi cerut asta (@andra_erbasu si @myasard fara cuvinte…)… Oameni care nu ma cunosc si nu m-au vazut niciodata… Oameni care mi-au oferit o lectie extraordinara despre empatie, bunatate, generozitate, altruism…

Am invatat atat de multe de la voi… Va iubesc pe fiecare dintre voi si va multumesc din toata inima! Azi, domnul Marian (cel care l-a prins pe Ozzy) a refuzat recompensa…asa ca am ajuns la o cale de mijloc…1.000 LEI vor merge catre el, iar ce a ramas a fost donat catre grupul BEAGLE (care gestioneaza o multime de cazuri si fac o gramada de codite fericite).

MA INCLIN IN FATA VOASTRA, A TUTUROR! Ozzy, iubire, ti-am zis ca nu plec fara tine…”, a povestit stăpâna lui Ozzy.