Povestea lui Zeus, câinele care a salvat o viață. Patrupedul i-a semnalat stăpânului că are o tumoră

Zeus este un ciobănesc german de numai 10 luni care a reușit să semnaleze că o persoană are probleme de sănătate, ulterior aceasta mergând la medic.

18 feb. 2023, 12:22
Povestea lui Zeus, câinele care a salvat o viață. Patrupedul i-a semnalat stăpânului că are o tumoră
Zeus, câinele care a descoperit că un om este bolnav

Zeus i-a salvat viața unchiului stăpânului său, după ce a simțit că acesta are o problemă serioasă de sănătate. Pe parcursul mai multor zile, câinele l-a mirosit pe bărbat și l-a tras de deget, lucru care l-a făcut pe acesta să meargă la un consult.

Citește și: Ionel, un român care trăia pe străzile din Italia, a murit după ce a refuzat să se interneze pentru a nu-și abandona câinele

La spital, medicii i-au spus bărbatului că are o tumoră, iar datorită lui Zeus, boala a fost depistată la timp.

„Câinele îi tot arăta, în felul lui, că are o problemă, până când l-a tras de deget și, astfel, unchiul meu a hotărât să meargă să facă un control. Adescoperit că avea o problemă destul de gravă și a fost necesar să-i amputeze degetul”, a povestit stăpânul lui Zeus.

Citește și: O zi din viaţa lui Speedy, câinele care salvează vieţi în Turcia: „Tati, o singură dată mai ieşim şi îţi promit că venim să ne odihnim”

Conform studiilor, câinii au capacitatea de a detecta mai multe forme de cancer prin probe de sânge, cu o acuratețe de peste 90%. Aceștia au un simț al mirosului de 10.000 de ori mai dezvoltat decât al oamenilor, oferindu-le acestora abilitatea de a detecta semnele unor afecțiuni grave, relatează adevarul.ro.