Povestea misteriosului miliardar Dan Petrescu, românul mai bogat ca Ion Ţiriac

Deşi de ani de zile figurează în toate topurile drept cel mai bogat om din România, în realitate Ion Ţiriac este depăşit la capitolul avere de un român misterios. Pe numele lui Dan Petrescu, "miliardarul din umbră" a fost chiar partenerul de afaceri al lui Ţiriac imediat după Revoluţie, iar averea de peste un miliard de euro a făcut-o din afaceri imobiliare. El este foarte discret: conduce maşini vechi şi se îmbracă sărăcăcios.

08 apr. 2016, 14:54
Povestea misteriosului miliardar Dan Petrescu, românul mai bogat ca Ion Ţiriac

Plecat în Germania înainte de 1989, afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac. Acum, are o avere mai mare chiar şi decât a fostului tenisman.

ION ŢIRIAC are toată AVEREA într-un off-shore din PANAMA

Extrem de discret, Dan Petrescu a câştigat sume uriaşe din imobiliare. Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, iar lunar încasează milioane de euro din chirii. Aşa a ajuns la o avere de peste un miliard de euro, fiind acum cel mai bogat român.

Potrivit celor de la Cancan, miliardarul Dan Petrescu încearcă şi reuşeşte să se păstreze departe de viaţa publică. Conduce maşini vechi, se îmbracă sărăcăcios şi zboară la Monte Carlo, acolo unde locuieşte, doar cu avioane low cost. Mai mult, de la aeroport, cel mai bogat român alege să meargă cu autobuzul până la apartamentul său de pe Riviera Franceză, mai scriu cei de la Cancan.