Povestea ROBOTULUI construit acum 240 de ani care putea să SCRIE singur VIDEO

Un ceasornicar elveţian iscusit a reuşit să construiască acum 240 de ani un robot incredibil, care putea să scrie singur o propoziţie de 40 de caractere. Acesta conţinea peste 6000 de piese, având forma unui băieţel care stătea la o masă. Mai mult, propoziţia scrisă putea fi schimbată, robotul putând fi programat.

07 nov. 2013, 15:44

Pierre Jaquet-Droz este considerat unul dintre cei mai buni ceasornicari din toate timpurile. Astfel, în anul 1770 el a reuşit să creeze primul robot programabil din lume, fără să folosească vreun circuit electric, potrivit Daily Mail

Citeşte şi Roboţelul umanoid NAO, una din surprizele AIWO 2013, eveniment dedicat inteligenţei artificiale

Designul seamănă cu cel al unui băieţel care stă la o masă şi scrie. Atunci când este pornit, robotul îşi înmoaie peniţa într-o călimară şi apoi începe să scrie.

Invenţia a fost numită „Scriitorul” şi conţine peste 6.000 de piese, dintre care 40 puteau fi înlocuite sau puse într-o altă ordine, astfel încât propoziţiile scrise să poată fi schimbate. Conform multor cercetători, acesta poate fi numit primul calculator creat vreodată de om, dat fiind faptul că avea posibilitatea de programare.

Citeşte şi Cum arată restaurantul viitorului, unde mâncarea este gătită doar de roboţi FOTO

Ceasornicarul a reuşit să uimească prin lucrurile pe care le inventa numeroşi regi şi împăraţi din toată lumea. În prezent acest robot, alături de alţii asemeni lui, printre care o fată care putea să cânte la pian, se găsesc într-un muzeu din Elveţia.

Citeşte şi Formaţia rock a viitorului: Trei roboţi cântă o melodie heavy-metal celebră VIDEO