Povestea româncei din Italia care a murit de coronavirus, după ce a salvat mii de oameni: „Şi-a dedicat sufletul pacienţilor”

O infirmieră din România, a pierdut lupta cu virusul , singura, in Italia. Dupa ce a luptat în linia întâi şi a salvat sute de pacienţi, nu a mai avut putere să se salveze si pe ea.

08 apr. 2020, 17:30
Povestea româncei din Italia care a murit de coronavirus, după ce a salvat mii de oameni: „Şi-a dedicat sufletul pacienţilor”

Elena Rodica Nițu avea 40 de ani şi lucra ca infirmieră în Italia de 15 ani. Ajunsese la spitalul Oglio Po din Cassalmaggiore (provincia Cremona, Lombardia), în secția de dializă.

În urmă cu o lună s-a infectat cu COVID-19. Starea sa de sănătate s-a agravat rapid, iar femeia a fost transferată la Milano, continuând să lupte pentru a se putea vindeca. Acest lucru nu s-a întâmplat.

Infirmiera româncă a murit singură, făcă nimeni din familie, marţi, 7 aprilie. Elena locuia singură în Italia de când s-a mutat din România.

Părinții și fratele care au rămas acasă au luat legătura cu Ambasada României în Italia pentru a recupera trupul. Prietenul Elenei speră să fie ridicate restricțiile de la frontiere, pentru a-i readuce trupul în țară.

„A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care o iubea cu adevărat: de fapt și-a dedicat trupul și sufletul pacienților, nu s-a oprit niciodată”, așa şi-o amintesc colegii și colegele infirmiere din Oglio Po, care au reprezentat, de fapt, familia sa din Italia.

„Este a opta victimă în rândul personalului medical din Spitalul Oglio Po, categoria care plătește – la nivel profesional – cel mai mare tribut, fiind supraexpusă riscului: un detaliu pe care nimeni nu ar trebui să-l uite vreodată.”, scrie Oglioponews.

Citeşte şi Revoltător! Cum pleacă ambulanţierii în misiune: „Suntem carne de tun. Nu avem ţinute! Dacă se rup, le lipeşti cu scotch!”