Povestea românului plecat în Anglia să spele masini. Cum a ajuns Victor Spirescu vedetă peste noapte

Un român dintr-un sat transilvănean a ajuns vedetă în presa britanică. Sosit în Marea Britanie odată cu ridicarea restricţiilor de muncă, bărbatul a fost urmărit de jurnaliştii principalelor publicaţii pentru a vedea dacă a venit să muncească sau să cerşească. 

RomaniaTV.net
04 ian. 2014, 17:40

De Anul Nou, Victor Spirescu a luat calea Marii Britanii. Ajuns pe un aeroport din apropierea Londrei, românul a avut parte de o surpriză. Politicienii şi jurnaliştii britanici se adunaseră buluc ca să vadă câţi români le invadează ţara după ridicarea restricţiilor de muncă. Spre marea lor dezamăgire, venise doar Victor, care a stat la taclale cu un parlamentar britanic, potrivit DailyMail.

Victor le-a spus jurnaliştilor miercuri că s-a dus în Marea Britanie ca să lucreze, iar a doua zi s-a ţinut de cuvânt.

Jurnaliştii de la cotidianul britanic „Daily Mail” l-au urmărit la benzinăria unde spală maşini zece ore pe zi ca să se convingă. Foarte ocupat, Victor i-a repezit pe ziarişti şi le-a spus că are mult de lucru.

Şi pentru că nu l-au prins cu minciuna, ziarele britanice şi-au trimis în România corespondenţi speciali. Aceştia au scris despre Cătălina, iubita lui Victor, care a rămas acasă să aibă grijă de gospodăria sărăcioasă din satul Pelişor, judeţul Sibiu.

În patru zile, Victor a devenit atât de faimos, încât a ajuns să dea şi interviuri. Prestigiosul ziar „The Times” a publicat în ediţia de sâmbătă un interviu cu muncitorul român, în care Victor povesteşte care au fost primele sale impresii când a ajuns pe pământ britanic.