Un nou miracol după cutremur. Doi fraţi au fost scoşi de sub dărâmături după 17 ore VIDEO

Numărul persoanelor ucise de cutremur  în Turcia şi Siria a crescut. Până la această oră sunt 12.049, dar numărul poate creşte.

08 feb. 2023, 23:44
Un nou miracol după cutremur. Doi fraţi au fost scoşi de sub dărâmături după 17 ore VIDEO

Numărul persoanelor care și-au pierdut viețile în urma cutremurelor care au avut loc în Turcia crește de la o oră la alta, însă în același timp sunt descoperiți și supraviețuitori, iar poveștile lor impresionează o lume întreagă.

Micuţa Aya, bebeluşul-miracol născut sub dărâmături în Siria, se reface în spital

Fiecare supraviețuitor descoperit printre ruine stârnesc bucurie printre oameni, dar și ropote de aplauze. Marți, doi frați, care au fost prinși sub dărâmături, au fost scoși în viață după mai bine de 17 ore de când au fost auziți, potrivit presei internaționale.

În imaginile apărute pe rețelele sociale se poate vedea cum fetița de șapte ani și-a protejat cu brațul fratele mai mic. Ba mai mult, într-un videoclip, aceasta poate fi auzită cum strigă după ajutor.

Imaginile unui alt miracol: Un copil de 5 ani, salvat de sub dărâmături. I se vedeau doar trei degete de sub placa imensă de beton căzută la cutremur

”Scoate-mă de aici, domnule, scoate-ne de aici pe mine și pe fratele meu”, spune ea, impresionând o lume întreagă, iar în cele din urmă salvatorii au intervenit, reușind să le scoată de sub dărâmături în viață.

Bilanţ cutremur, peste 12.000 de morţi

Numărul persoanelor ucise de cutremur  în Turcia şi Siria a crescut. Până la această oră sunt 12.049, dar numărul poate creşte, potrivit Sky News.

Căştile Albe au anunţat că cel puţin 1.730 de persoane au fost ucise în zona controlată de opoziţie în nord-vestul Siriei. Ministrul sirian al sănătăţii a declarat pentru agenţia de ştiri de stat Sana că 1.262 de persoane au murit în zonele controlate de guvern din ţară.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, a declarat anterior că bilanţul în ţara sa a crescut la 9.057 de persoane în ultimele momente.