Povestea tânărului surprins pe cal pe străzile din Iaşi. Câţi kilometri a călărit ca să ajungă în oraş

O fotografie cu un tânăr călare pe străzile din Iași s-a viralizat miercuri pe rețele sociale. În condițiile în care transportul în comun a fost suspendat, oamenii au bănuit că aceasta a fost soluția găsită de el pentru a se deplasa în oraș.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 15:28
Povestea tânărului surprins pe cal pe străzile din Iaşi. Câţi kilometri a călărit ca să ajungă în oraş

Însă, el a călărit de fapt 50 de kilometri ca să ajungă în Iași, deoarece cursele de microbuz nu mai circulă.

Tânărul de 22 de ani s-a pregătit cum trebuie înainte să pornească în călătoria sa: pe față și-a pus o mască de protecție și a completat declarația pe propria răspundere.

Citeşte şi:  

El a fost surprins de mai mulți ieșeni călare prin Iaşi şi a fost oprit de forţele de ordine în centrul oraşului.

El le-a explicat poliţiştilor că este din localitatea Răducăneni şi că avea de rezolvat o problemă personală la Iaşi. Mai exact, iubita lui se afla la maternitate și tocmai urma să nască.

Ioana Bâlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi, a declarat pentru Mediafax că tânărul le-a prezentat poliţiştilor o declaraţie pe propria răspundere, completată în conformitate cu Ordonanţa Militară 3/2020, însă a primit un avertisment pentru că în Iaşi nu se poate intra cu animale, în baza unei decizii a Consiliului Local.

Peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru noul coronavirus

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a declarat joi, într-o discuţie cu primarul general Gabriela Firea, că peste 10.000 de oameni din Bucureşti vor fi testaţi pentru coronavirus. Medicul a explicat că pentru acest proiect are şi acceptul noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. 22 de cadre medicale din Spitalul Militar Focşani au fost depistate pozitiv la infecţia cu COVID-19

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat că este vorba despre „un screening sistematic pentru stabilirea circulaţiei noului coronavirus la nivelul populaţiei din Bucureşti” .

„Pentru această populaţie de două milioane de locuitori avem nevoie să testăm 9.558 de persoane. Această testare incumbă anumite riscuri prin faptul că nu toţi vor fi acasă, unii nu vor fi acasă, nu vor dori să fie testaţi. Ca atare, prin corecţie de 10 la sută se ajunge la 10.514 persoane care trebuie să fie evaluate”, a precizat dr. Adrian Streinu Cercel.

Oamenii vor fi informaţi de către preşedinţii asociaţiilor de locatari şi de Poliţia de proximitate despre momentul în care vor fi testaţi.

„Nu trebuie să ne pregătim doar la nivelul spitalelor şi trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să nu se îmbolnăvească. Ca să nu se îmbolnăvească, trebuie să ştim pe unde circulă acest virus în momentul de faţă şi pe unde a circulat” , a spus Cercel.