CORONAVIRUS. 22 de cadre medicale din Spitalul Militar Focşani au fost depistate pozitiv la infecţia cu COVID-19

Reprezentanții Spitalului Militar "Dr.Alexandru Popescu" Focşani au declarat că 22 de cadre medicale din cele 60 care au fost testate, au fost depistate pozitiv cu infecția cu COVID-19 , urmând să fie internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 10:03
CORONAVIRUS. 22 de cadre medicale din Spitalul Militar Focşani au fost depistate pozitiv la infecţia cu COVID-19

„Din cele 60 de persoane testate, 22 de persoane au fost depistate pozitiv la infecţia cu COVID-19. Aceştia sunt îndrumaţi către secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, pentru internare. Toţi cei infectaţi sunt asimptomatici şi se simt bine. Ceilalţi care sunt contacţi direcţi au fost testaţi în cursul zilei de astăzi şi sunt izolaţi la domiciliu”, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al spitalului, Sorin Ivan.

Citește și: Un medic de 31 de ani din Timisoara, confirmat cu coronavirus: A dezvoltat febra si tuse

Spitalul Militar Focşani a fost închis, miercuri, pentru 48 de ore, pentru dezinfecţie generală, după ce două cadre medicale au fost depistate pozitiv pentru COVID-19, iar pacienţii spitalului au fost externaţi.

Deşi în unitatea medicală s-a făcut dezinfecţie generală, având în vedere rezultatele testării pentru COVID-19, nu se ştie dacă activitatea va fi reluată începând de vineri sau dacă unitatea medicală va intra în carantină.