Povestea UIMITOARE a bărbatului care are doar 89 de centimetri în înălţime, la 21 de ani

Nick Smith, în vârstă de 21 de ani, din SUA, are doar 89 de centimetri în înălţime, adică are înălţimea unui copil de trei ani, deşi fraţii lui au peste 1.90 m. El este unul din cei aproape 100 de oameni de pe planetă cu o boală genetică foarte rară numită nanism primordial.

04 iul. 2013, 14:30

Nick, în vârstă de 21 de ani, din Atlanta, Georgia, este unul dintre cele mai mici oameni din lume și are marimea unui copil de trei ani, deşi el este la vârsta adultă.

În mod uimitor, cei doi frați ai săi, Levi, în vârstă de 18 ani, și Travis, în vârstă de 24 de ani, au înălțimi cu mult peste medie, deoarece aceştia nu s-au născut cu această boală.

Dar înălţimea sa minusculă prezintă un cost imens. Din cele 200 de tipuri de nanism înregistrate de către medici, cele „primordiale” sunt cele mai periculoase pentru sănătate.

Nick, care are nanism primordial osteodisplastic de tip II (MOPD II), cântăreşte mai puţin de 12 kilograme, potrivit DailyMail.

Primordialii pot suferi de mai multe tipuri de boli, iar speranța lor de viață este foarte mică. Mulți mor înainte de vârsta pe care Nick o are acum.

Mama lui Nick, Shelly, spune că: „Nick este lumina ochilor mei. Este un om fericit, îl iubește SpongeBob SquarePants și farmecă pe toată lumea pe care o întâlnește. Dansează mereu și de face oamenii să râdă”.