Povestea unui antreprenor român care a ajuns instalator în Irlanda. Câştigă 5.000 de euro pe lună

După ce a deținut o firmă de construcții cu 40 de angajați în porturile de la Marea Neagră, Tudorel Catrinoiu a plecat în Irlanda. Acum lucreze ca instalator la o uriașă fabrică americană de cipuri şi câştigă 5.000 de euro pe lună.

03 ian. 2023, 10:11
Povestea unui antreprenor român care a ajuns instalator în Irlanda. Câştigă 5.000 de euro pe lună

Tudorel Catrinoiu a revenit, după 11 luni de Irlanda, acasă, la Limanu, Constanța, pentru a petrece sărbătorile alături de soţie şi cei doi copii ai lui. Munca în străinătate, deşi îi aduce satisfacţie din punct de vedere financiar, l-a ţinut departe de cei dragi. La început de 2023, Tudorel are o dilemă: să se întoarcă în ţară, la Limanu, sau să-şi ia familia şi să plece din România. Soția lui nu e decisă să facă pasul, așa că și el pune totul în cumpănă și se gândește ce să facă în acest an, care abia a început, potrivit Libertatea.

„Nu respectă Revelionul, ei se bucură de Halloween, atunci vin copiii cu colindatul la ei. La fel, de Sfântul Patrick, se îmbată și a doua zi sunt fresh la prima oră. Noi mai facem grătare, ei nu. Noi avem obiceiurile noastre, pe care ei nu le au. O fi totul frumos, dar ceva lipsește”, mărturiseşte Tudorel.

Citeşte şi: Crimă șocantă în Irlanda. O femeie din Oradea a fost ucisă în somn de logodnicul ei

Pe de altă parte, în Iralanda „ai siguranța zilei de mâine”. „N-ai cum să rămâi fără muncă în Irlanda. Nivelul de trai e mai bun, mâncarea e mai ieftină”.

„Doar alcoolul e foarte scump și țigările, cazările. Eu plătesc 650 de euro pe o cameră lunar și mai stau cu o familie de români din Turnu Măgurele”, își continuă bărbatul socoteala. Doar că salariul lui ajunge la de opt ori mai mult decât chiria – cam la 5.000 de euro pe lună. „Câștig mai bine acum decât când eram antreprenor acasă. Bine, fac multe ore suplimentare”, spune bărbatul.

Citeşte şi: Cum poţi primi un salariu de până la 18.000 de lei pe lună. Trebuie să îndeplineşti anumite condiţii

„Toată Europa e plătită la oră, noi, în România, suntem la salariul minim pe economie brut, nu se face defalcare pe oră. Cine mai muncește cu 3.000 de lei brut?”.