Povestea unui câine-soldat al trupelor ucrainene, virală pe Internet. Vasile şi-a ros singur propria labă pentru a se elibera dintr-o sârmă ghimpată

Povestea unui câine-soldat al trupelor ucrainene a devenit virală pe Internet. Vasile, un cane corso, a rămas blocat într-o capcană de sârmă ghimpată în apropierea tranșeelor rusești și și-a ros singur propria labă pentru a se elibera și întoarce la plutonul său.

04 feb. 2023, 16:48

Povestea unui câine-soldat al trupelor ucrainene, virală pe Internet. Anul trecut în octombrie, Vasile a dispărut într-o zi, iar soldații din plutonul lui au început să-l caute, inclusiv cu dronele. În scurt timp, l-au găsit într-o zonă a frontului, prins într-o capcană de sârmă ghimpată, din care nu putea să se elibereze, scrie Euromaidan Press.

Povestea unui câine-soldat al trupelor ucrainene, virală pe Internet

Câinele a rămas blocat în apropierea tranșeelor rusești, iar soldații ucraineni nu puteau merge să-l salveze fără riscul de a fi împușcați, așa că au plănuit o acțiune pe timp de noapte.  Numai că nu au mai apucat să plece în misiunea de noapte, pentru că Vasile s-a întors singur.

Citeşte şi: Povestea fetiței de cinci ani salvate de câinele unei familii de români în Italia. Micuța a fost găsită de patruped pe calea ferată

Vă vine să credeți sau nu, și-a ros singur propria labă și s-a întors acasă în trei picioare. Vasile a refuzat să rămână captiv și a preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat sau să fie luat prizonier”, a relatat o fostă jurnalistă, Olena Bilozerska, devenită soldat în armata Ucrainei.

Nu exista nicio posibilitate să fie salvat fără ca (soldații) să fie împușcați. A doua zi, (Vasile) s-a întors la trupele ucrainene, după ce și-a ros propria laba ca să se elibereze”, a relatat contul de Twitter War Dogs of Ukraine.

Din fericire pentru Vasile, lucrurile nu au rămas așa. Recent, câinele a beneficiat de o operație prin care i s-a montat o proteză, iar acum poate să se deplaseze din nou pe patru picioare. Ba mai mult, s-a întors acasă, la familia stăpânului său.