Povestea unui hoţ a făcut înconjurul lumii după ce omul a furat de foame dintr-un bar: „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!” Acesta a plătit totul şi a lăsat un bilet

Un hoţ din Pistoia, Italia a reuşit să impresioneze o lume întreagă după gestul pe care l-a făcut. Omul furase de foame dintr-un bar, însă nimeni nu s-a gândit ce întorsătura va lua povestea.

16 oct. 2021, 19:37
Povestea unui hoţ a făcut înconjurul lumii după ce omul a furat de foame dintr-un bar: „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!” Acesta a plătit totul şi a lăsat un bilet

Povestea unui hoţ a făcut înconjurul lumii după ce omul a furat dintr-un bar. Bărbatul a lăsat la scurt timp o bancnotă de 10 euro însoţită de un bilet în care îşi cerea scuze că a fost nevoit să facă asta.

Povestea unui hoţ a făcut înconjurul lumii după ce omul a furat dintr-un bar: „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!” Acesta a plătit totul şi a lăsat un bilet

„Bună dimineața! Vă rog să mă scuzați, dar ieri dimineață îmi era foame și nu aveam bani”. Acesta este mesajul scris pe un bilet de hârtie și lăsat în fața unui bar din localitatea Pistoia, o comună din regiunea Toscana. Biletul era însoțit de bancnotă de 10 euro, costul exact al croissantelor furate.

Proprietarul barului din Pistoia, via Atto Vannucci, a distribuit fotografia și a relatat povestea pe pagina de Facebook a localului Alibabar 2.0.

„Cu o dimineață înainte, patiserul nostru a lăsat o tavă de brioșe în afara vitrinei închise în care pune de obicei produsele de patiserie. Când am ajuns, nu mai era acolo. Cineva furase produsele. În această dimineață am găsit acest bilet. Aceasta este situația cu care se confruntă astăzi Italia. Oameni forțați să „fure” de foame și să se întoarcă cu demnitate pentru a-și plăti datoriile, o tristețe infinită”, spune unul din proprietarii barului.

„A fost o surpriză. Biletul era împăturit în interiorul coșului. Partenerul meu a fost cel care a găsit-o când a deschis cutia de plastic în care brutarul pune tăvile de croissante pentru bar dimineața. În interior se aflau 10 euro, adică fix prețul a zece produse de patiserie. Dacă am fi știut cine este i-am fi dat banii înapoi. A furat de foame și eu aș fi făcut la fel”, mai spune Maurizio Milani.

Proprietarul spune că biletul de scuze ar fi fost suficient. „Mesajul este anonim, dar cu această ocazie lansăm un apel pentru cel care lăsat biletul: Îți oferim un loc de muncă, ca asistent bucătar patiser. Veniți la bar să discutăm”, spune italianul.

Citeşte şi: Tudor Chirilă, atac dur după ce doi jurnalişti au fost bătuţi de hoţi de lemn: „Ia zi, Lucian Bode, incompetentule şi coadă de topor ce eşti”