Poveşti triste ale românilor din Italia:”Soţul ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir, dar eu nu am putut să îi dau o ultimă îmbrăţişare”

Italia, cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus, a depăşit pragul de 2.000 de morţi, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 349 de decese, conform unui bilanţ publicat luni seară de Agenţia de Protecţie Civilă, relatează AFP şi Reuters. Din păcate, o mare comunitate de români trăieşte aceste tragedii.

17 mart. 2020, 06:24
Poveşti triste ale românilor din Italia:”Soţul ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir, dar eu nu am putut să îi dau o ultimă îmbrăţişare”

Italia a anunţat o oarecare acalmie a pandemiei coronavirusului, dar tragediile individuale sunt extrem de dure. „Sunt vecina. Soțul meu ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir, dar eu nu am putut să merg, sunt tot în carantină.” Este realitate cumplită a oamenilor care trăiesc în carantină, în Italia. O româncă blocată în infernul din Italia a transmis un mesaj cutremurător. Cum arată viața, și moartea, în vremea coronavirusului.

Mesajul impresionant al unui baietel de patru ani confirmat cu coronavirus VIDEO

Românca a povestit cum familiile vecinilor săi sunt despărţite de carantină şi, cel mai trist, rudele nu sunt lăsate să participe la înmormântarea vreunui bolnav de COVID-19, răpus de boală.

„Mă tot gândesc, de ieri încoace, dacă să scriu asta sau nu. Știți, suntem în Lombardia, regiunea cel mai lovită de epidemie. Am evitat totuși să notez experiențe personale, dacă ele nu sunt relevante pentru fenomen. În ultimele zile, nu am mai scris nici măcar cifrele contagiaților din Italia, pentru că ele devin irelevante în lipsa unei interpretări contextuale.

Și totuși, viața e făcută din astfel de povești. Iar ceea ce vă voi spune acum este realitatea a mii de familii din Italia ulltimelor săptămâni.

Știam, de câteva zile, că vecinul nostru este internat pe Terapie Intensivă, cu coronavirus. Soția lui se află acasă, în carantină. Am vorbit doar de două ori în această perioadă, o dată strigând una la alta, ca să ne auzim – ea din garaj, eu pe trotuar – și altădată prin interfon. Părea optimistă, spera să treacă totul cât mai repede și viața să meargă mai departe.

Ieri însă am primit mesajul pe care n-aș fi vrut să îl citesc niciodată. “Sunt vecina. Soțul meu ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir, dar eu nu am putut să merg, sunt tot în carantină”.

El și-a trăit ultimele zile singur, pe un pat de spital, ea singură, închisă în casă. Fără să îl mai vadă măcar o dată înainte să fie îngropat. Fără să poată îmbrățișa pe nimeni. Fără să fie îmbrățișată, singură cu toată durerea ei. Am ieșit în stradă, să văd dacă e vreo urmă de doliu, măcar poarta să poată plânge alături de celelalte porți. Nimic. Niciun om, nicio floare.

talia, cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus, a depăşit pragul de 2.000 de morţi, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 349 de decese, conform unui bilanţ publicat luni seară de Agenţia de Protecţie Civilă, relatează AFP şi Reuters.

Astfel, bilanţul a ajuns la 2.158 de decese, o creştere de 19,3%. Dintre aceste decese, 1.420 au fost înregistrate numai la Milano şi împrejurimi, în regiunea Lombardia.

Numărul total de cazuri de îmbolnăvire din Italia a crescut la 27.980, de la 24.747, o majorare de 13% (plus peste 3.200 de noi cazuri), cea mai lentă rată de creştere de la izbucnirea epidemiei în ţară la 21 februarie.

Totuşi, şeful agenţiei a precizat că încă aşteaptă date din regiunea sudică Puglia şi din regiunea nordică Trento. Dintre cei infectaţi de la început, 2.749 s-au vindecat pe deplin, comparativ cu 2.335 cu o zi în urmă.

La terapie intensivă se află 1.851 de persoane, comparativ cu numărul anterior de 1.672 de persoane.