Româncă prinsă în Italia în timp ce se prostitua pe stradă în timpul pandemiei de coronavirus. „Trebuie să muncesc şi eu”

O româncă a fost prinsă de două ori de poliţişti în timp ce se prostitua în acelaşi loc, în oraşul Cervia din provincia italiană Ravenna. Femeia a fost denunţată pentru că nu a respectat ordinele autorităţilor italiene de combatere a răspândirii epidemiei de coronavirus (COVID-19).

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 17:54
Româncă prinsă în Italia în timp ce se prostitua pe stradă în timpul pandemiei de coronavirus. „Trebuie să muncesc şi eu”

Prostituata româncă a fost identificată de carabinieri atât joi seara, cât şi vineri după-amiază în acelaşi loc, relatează Resto del Carlino, citată de Gazeta Românească.

Tânăra le-a spus poliţiştilor italieni că se prostituează pentru a se întreţine, considerând că are motive de muncă pentru a ieși din casă, în plină pandemie de coronavirus.

„Aplauze carabinierilor care au oprit-o pe tânăra prostituată română pe drumul statal Adriatica și au denunțat-o de două ori. Pe lângă aplicarea legislației instituite de Guvern, carabinierii au salvat și viața acestei fete”, a comentat Mirko De Carli, coordonator al mișcării politice Popolo della Famiglia, despre prostituata româncă denunțată.

Cum ajung româncele sclave în Italia şi coşmarul pe care îl trăiesc acolo. „O fată a fost arsă după ce un client a ucis-o” VIDEO

De Carli susţine că „prostituția este unul dintre cancerele țării noastre și poate fi acum fatală pentru creșterea infecției cu coronavirusul”.

„Sunt necesare măsuri extraordinare pentru a bloca această exploatare, oriunde s-ar cuibări și pentru a garanta controalelor de sănătate imediate acestor fete pentru a-și proteja sănătatea. Din păcate, după cum a declarat fata denunțată, pentru ele este o „profesie” și își asumă aceste riscuri, deoarece nu mai au cu ce să trăiască. Să ne asigurăm că structurile de solidaritate publică și privată ajută aceste femei în aceste săptămâni dificile, odată ce sunt recunoscute de poliție și verificate starea lor de sănătate, garantându-le o masă caldă și un pat. Acest lucru afectează sănătatea lor și a comunității noastre”, a menţionat Mirko De Carli.

Italia este țara europeană cea mai afectată de pandemia de coronavirus. Peste 2.000 de oameni au murit din cauza COVID-19, 349 decese fiind înregistrate doar în ultimele 24 de ore, conform bilanţului publicat luni seara.

PANDEMIE CORONAVIRUS: peste 6500 de morţi la nivel mondial