Prăbușirea avionului din Nepal a fost filmată de una dintre victime. A transmis live pe Facebook din timpul impactului devastator – VIDEO

Momentul prăbușirii avionului din Nepal a fost transmis în direct pe Facebook de unul dintre pasageri. Imaginile sunt greu de privit.

16 ian. 2023, 17:22
Prăbușirea avionului din Nepal a fost filmată de una dintre victime. A transmis live pe Facebook din timpul impactului devastator – VIDEO

Momentul prăbușirii avionului din Nepal a fost filmat de unul dintre pasageri. Zeci de călători au murit

Un avion în care se aflau 72 de persoane s-a prăbușit în centrul Nepalului, lângă aeroportul Pokhara. La un moment dat a luat foc și s-a prăbușit la aterizare. Cel puțin 68 de persoane au murit, iar salvatorii îi caută în continuare pe cei dispăruți. Dintre pasageri, 10 erau străini, iar doi erau bebeluși.

“Este puţin probabil să existe vreun supravieţuitor”, a declarat Tek Prasad Rai, purtător de cuvânt al poliţiei.Patru tineri pasageri, veniţi în vacanţă din India, transmiteau în direct pe Facebook faza finală a zborului.â

Citește și Tragedie aviatică. Primele imagini cu epava, sunt 68 de morţi şi 4 dispăruţi din totalul de 72 de pasageri

Clipul video cu momentul tragediei a fost recuperat de pe telefonul uneia dintre victime, care a fost găsit la locul impactului. Ulterior imaginile dramatice au devenit virale pe internet.

Era un zbor de doar 27 de minute. Avionul efectua un zbor între Kathmandu şi oraşul Pokhara, aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de capitala nepaleză.

Cauza nu a fost stabilită până în acest moment. Potrivit FlightRadar24, avionul era în funcţiune de 15 ani. Avionul ATR72 este un bimotor cu propulsie turbo, produs de un joint venture între Airbus şi compania italiană Leonardo.

Citește și Tragedie aviatică de proporții! Un avion cu 72 de oameni s-a prăbușit, iar printre morți sunt și copii VIDEO

Accidentele aeriene sunt relativ frecvente în Nepal, ţară unde se află opt dintre cele mai înalte 14 vârfuri muntoase din lume, inclusiv Everest, şi unde condiţiile meteorologice se pot schimba brusc.